Κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής στη προεκλογική ομιλία του Ταξιάρχη Βέρρου (pics)

By Σεπτεμβρίου 14, 2023
Κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής στη προεκλογική ομιλία του Ταξιάρχη Βέρρου (pics)

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου της Καλλονής, δόθηκε από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο σύνθημα νίκης για τη νέα πενταετία!


 

Πρέπει να προσέξουμε πολύ γιατί όσο δύσκολα έγιναν όλα όσα κάναμε, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να καταστραφούν.
Άλλωστε τα παραδείγματα είναι πολλά και κοντινά μας ανέφερε στη προεκλογική του ομιλία ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
 
 
 Ολόκληρη η ομιλία του κ. Βέρρου
 

«Είναι που λένε η ίδια η ζωή που σε επιβεβαιώνει, όπως και η ίδια η ζωή που σε διαψεύδει. Η ίδια η ζωή, που αποδεικνύεται δυστυχώς πιο εύθραυστη από ποτέ τα τελευταία χρόνια, καταφέρνει με έναν τραγικό τρόπο αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλία, να φέρνει την συζήτηση των αυτοδιοικητικών εκλογών στην πραγματική της διάσταση.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "μαζί, από την αρπ Ταξιάρχης Βέρρος @straths"

Καταφέρνει να φέρνει τη συζήτηση ακριβώς στα πράγματα που θα έπρεπε εμείς οι υποψήφιοι να συζητάμε με μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα και εσείς οι δημότες, οι εκλογείς, να αξιολογείτε με ακόμη μεγαλύτερη σπουδή πριν ψηφίσετε στις κάλπες. Επιτρέψτε μου να σας διαβάσω αυτούσια μία ανακοίνωσή μου στις 6 του Αυγούστου του 2021, δύο ολόκληρα χρόνια πριν και λιγότερο από δύο χρόνια από την ίδρυση του νεοσύστατου Δήμου μας, της Δυτικής Λέσβου:

 

«Τις βάσεις για την αποπεράτωση του πλέον σημαντικού έργου για τη Δυτική Λέσβο βάζει η δημοτική αρχή, μέσα από μεθοδική δουλειά που ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα και αρχίζει πια να αποδίδει καρπούς. Από τη διαδικασία ωρίμανσης έργων και δη εκείνων που είναι ζωτικής σημασίας, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου υπέβαλλε σήμερα την πρόταση για χρηματοδότηση της μελέτης για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που αφορά στο λεκανοπέδιο της Καλλονής και η ημέρα θεωρείται ορόσημο. Καθώς πρόκειται για ένα σύνθετο έργο που υπερβαίνει τις δυνατότητες ωρίμανσης, προώθησης και αποπεράτωσής του από έναν δήμο και θα δώσει αποφασιστική λύση σε ένα μόνιμο ζήτημα τα τελευταία τουλάχιστον 40 χρόνια για τους κατοίκους.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στις 770.000 ευρώ ενώ το ολοκληρωμένο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής εκτιμάται ότι θα κοστίσει πάνω από 10 εκ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, πρότεινε από το 2020 για χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 - 2020 ΠΕΠ Β. Αιγαίου, την εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας του λεκανοπεδίου Καλλονής και γενικότερα του Δήμου Δυτικής Λέσβου σε περιοχές όπου παρουσιάζονται σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα είτε σε καλλιέργειες και οικισμούς, είτε σε γέφυρες διασταύρωσης με το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και πλήθος

Στη δήλωσή μου από τότε, υπογράμμιζα: «Από μικρό παιδί που ήμουν άκουγα τη συζήτηση για την αναγκαιότητα κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στην Καλλονή. Η θητεία μου στον Δήμο αυτό, ως πρώτου Δημάρχου της Δυτικής Λέσβου, δεν θα μπορούσε να μην συνδυαστεί με την ουσιαστική προσπάθεια να γίνει αυτή η προσδοκία πραγματικότητα. Η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα εδώ και δεκαετίες, αλλά πλέον νομίζω ότι το εμπεδώνει και ο πλέον αδαής πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε σα να μην έχει αλλάξει κάτι. Είναι πρώτιστη υποχρέωσή μας, πρώτων ημών των αυτοδιοικητικών του πρώτου βαθμού να διεκδικήσουμε λύσεις και έργα σαν και αυτά. Και αυτό κάνουμε, έχοντας μάλιστα έτοιμη αντίστοιχη πρόταση και για την περιοχή της Ερεσού και της Πεδής».

 

Συνεχίζω κλείνοντας την αναγκαία παρένθεση, ότι η μελέτη του μεγάλου αντιπλημμυρικού μας έργου που θα μας θωρακίσει εν μέσω κλιματικής αλλαγής και έχει εξασφαλισμένη πίστωση, ολοκληρώνεται το Νοέμβρη.
Και εδώ, κοιτώντας σας στα μάτια, θα σας πω πως αν θέλω να δηλώνω υπερήφανος για την εμπλοκή μου στα κοινά του τόπου μας και αν υπάρχει ένας λόγος που αξίζει ετούτη η δημοτική αρχή τα εύσημά σας, είναι πρώτα απ' όλα αυτός!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, πλήθος και κείμενο

Φίλες και φίλοι,
Κάθε φορά προεκλογικά ακούμε πολλά. Δεν είναι μόνο τα άπειρα «θα» που είναι στην κουλτούρα μας εμείς να τα λέμε και εσείς να τα ακούτε.
Είναι και τα φοβερά προγράμματα που διακινούνται κάθε φορά.
Προγράμματα περισπούδαστα για την πόλη μας, για τα χωριά μας, για το δήμο μας, για την περιφέρειά μας.

Συνήθως αυτά τα προγράμματα είναι στην καλύτερη ένα πόνημα σοβαρών ανθρώπων με καλές προθέσεις που βρίσκει όμως λίγη δυνατότητα εφαρμογής στο δύσκολο πεδίο της αυτοδιοίκησής και στη χειρότερη ένα επικίνδυνο συνονθύλευμα έωλων υποσχέσεων.

Όσοι ήσασταν κοντά μας από την αρχή, ίσως και πριν την πορεία μας προς την εξουσία που λένε, θα θυμάστε πως είχαμε ένα φιλόδοξο, αλλά πάρα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για την επομένη της ίδρυσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου.
Δεν είχαμε ως μότο κάποιο αόριστο όραμα που έχουν πολλοί για όλα, όταν διεκδικούν την ψήφο.

Αλλά είχαμε σχέδιο μέρα τη μέρα για το πώς θα ξεκινήσουμε, γνωρίζοντας καλά ότι αυτή μας η εκκίνηση θα ήταν χωρίς κτήρια, χωρίς χρήματα και χωρίς υπαλλήλους που δεν είχαν καρέκλα να καθίσουν για τέσσερις ολόκληρους μήνες.

Λέγαμε στο πρόγραμμά μας, πως πρέπει να είμαστε ιδρυτικοί, αλλά και πως πρέπει να κάνουμε αυτό που δεν είχε ξαναγίνει για δεκαετίες στα χωριά μας, για να μείνουν αυτά ζωντανά. Προκειμένου ο Δήμος μας να αποδείξει πως μπορεί να είναι πρωταγωνιστής και όχι η ουρά κανενός όμορου Δήμου. Είχαμε πει προγραμματικά αυτό που ακουγόταν εξωτικό:

Να αποτελέσουμε έναν ψηφιακό δήμο. Και γίναμε και ως σήμερα έχουμε πάρει τρία βραβεία καινοτομίας, περιμένοντας τις επόμενες ημέρες και ένα τέταρτο. Να αποτελέσουμε Πράσινο Δήμο και ήδη υλοποιούμε το μεγάλο έργο των Πράσινων Σημείων και Γωνιών Ανακύκλωσης.

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα

Να αντικαταστήσουμε τον απαρχαιωμένο μηχανοκίνητο στόλο μας
Και το κάναμε με 35 ολοκαίνουργια και σύγχρονα οχήματα μαζί με τέσσερις σύγχρονες ασφαλείς δεξαμενές καυσίμων. Διαθέτουμε πλέον απορριμματοφόρα, συμβατικά οχήματα, ηλεκτρικά οχήματα και μηχανήματα έργου που ήδη χρησιμοποιούνται από τις υπηρεσίες μας

Να κάνουμε τουλάχιστον ένα έργο για κάθε χωριό. Να ξανανοίξουμε τις παιδικές χαρές των χωριών μας και να φτιάξουμε κι άλλες. Να εκσυγχρονίσουμε τους χώρους άθλησης και τα γήπεδά μας. Όχι μόνο ποδοσφαίρου, αλλά για όλα τα αθλήματα και για τα αδικημένα, της σάλας, αλλά και για το στίβο.

 

Να καταπιαστούμε με το αρδευτικό μας δίκτυο.
Να φτιάξουμε τα καταστραμμένα γεφύρια μας.
Να φτιάξουμε τα δημοτικά μας κτήρια
Να φτιάξουμε με αγορά οικοπέδων, χώρους στάθμευσης για τα χωριά μας
Να φτιάξουμε τους χώρους πολιτισμού μας, τα πνευματικά μας κέντρα, αλλά και τα παλιά καποδιστριακά δημαρχεία μας.
Και όλα αυτά τα κάναμε. Και συνεχίζουμε να κάνουμε!

 

Να σταθούμε δίπλα στη Βρίσα και φτιάξαμε Πολεοδομία για τις οικοδομικές άδειες των συμπολιτών μας, αποκαταστήσαμε το γεφύρι, προχωρήσαμε τα έργα που απαιτούνται και δώσαμε ξανά προοπτική για το σχολείο της
Να προχωρήσουμε πολλά από τα έργα αποκατάστασης των ζημιών του καταστροφικού σεισμού του 2017 και ευρύτερα στον Πολιχνίτο και πριν ένα μήνα εγκαινιάσαμε το σχολείο του.

 

Αλλά και να αναβαθμίσουμε παντού τα σχολεία μας. Να φτιάξουμε τα σχολεία μας. Να ιδρύσουμε σχολεία, όπως το Εσπερινό και το Μουσικό.
Να δρομολογήσουμε το Ειδικό. Να κατασκευάσουμε εκ νέου νηπιαγωγεία ή τους παιδικούς σταθμούς της Πέτρας, της Κάπης, της Άγρας και της Αρίσβης
Να φτιάξουμε εγκαταστάσεις διευκόλυνσης της πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες, μέχρι και στις παραλίες μας. Να ομορφύνουμε τους χώρους αναψυχής μας αλλά και να ανακαινίσουμε και να φτιάξουμε νέους χώρους.

Να φτιάξουμε τις υποδομές και την αστική οδοποιία στα πανέμορφα χωριά μας. Όχι μόνο σε αυτά που έχουν πολλές ψήφους. Αλλά και στα μικρά αλλά πολύ σημαντικά καθώς κινδύνευαν με ερημοποίηση: Το Λεπέτυμνο, την Άργενο, το Βαφειό, την Πτερούντα, τη Λαφιώνα, το Σταυρό.

Να φτιάξουμε τα επικίνδυνα τοιχία μας που τα βλέπουμε σχεδόν παντού σε όλη την περιφέρεια του δήμου μας. Να αξιοποιήσουμε τον φυσικό μας θησαυρό μέσω των τριών Ιαματικών μας Πηγών που για δεκαετίες ήταν ανύπαρκτες, χωρίς καν αναγνωρισμένο τον φυσικό τους πόρο.

 

Και ήδη η πηγή του Πολιχνίτου είναι πανέτοιμη να λειτουργήσει ξανά και έπεται εκείνη της Εφταλούς και του Λισβορίου. Να ανακτήσουμε, να προσθέσουμε νέες Γαλάζιες Σημαίες και γενικά να βελτιώσουμε προς το καλύτερο τις πανέμορφες ακτές μας. Να ενεργοποιήσουμε την τουριστική μας δυνατότητα, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενιαίου brand name για το νησί μας, όταν κάποιοι επεδίωκαν να το χωρίσουν στα δύο σε όλα τα επίπεδα και σήμερα πληκτρολογούμε όλοι welcome to Lesvos. Να επαναφέρουμε το Πολιτιστικό μας αποτύπωμα, μαζί με τους πολιτιστικούς μας συλλόγους κι ας μην κάναμε τεράστιες συναυλίες.Αλλά να κάνουμε διεθνή φεστιβάλ με απήχηση παντού.

Να υπογράψουμε συνεργασίες με φορείς και Πανεπιστημιακά ιδρύματα και κυρίως με το Πανεπιστήμιό μας, του Αιγαίου. Να κάνουμε έναν Δήμο εξωστρεφή που να διαφημίζει τον τόπο μας και πλέον είναι συνδημότισσά μας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Σακελλαρόπουλου και ο Πρέσβης του Ισραήλ κος Νοάμ Κατς.Αλλά και να μας επισκεφτούν η καλή φίλη πια του Δήμου μας Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη και δεκάδες μεγάλες προσωπικότητες του πολιτικού, κοινωνικού και επιχειρηματικού κόσμου. Να κάνουμε έναν δήμο που να σέβεται και τα αδέσποτα ζώα και έχουμε ήδη υπογεγραμμένη τη σύμβαση του έργου κατασκευής Καταφύγιου αδέσποτων στην Άγρα.

 

Θέλαμε όμως να δώσουμε βάση και στα κύρια χαρακτηριστικά του Δήμου μας. Του πρωτογενή τομέα των υπερήφανων αγροτών και κτηνοτρόφων μας.
Σήμερα έχουμε υλοποιήσει δεκάδες χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας με δρόμους ασφάλτινους. Δώσαμε λύση μια και καλή κι ας χάνουμε το ρουσφέτι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για να φτιάχνουμε κάθε τρεις και λίγο τους αγροτικούς μας δρόμους που μετά τα πρωτοβρόχια θα χαλούσαν ξανά.

Έχω εδώ γύρω τον συνεργάτη μου που φωτογραφίζουμε μαζί από το 2019 σημεία που ήταν κάποτε κάτι σαν δρόμοι και σήμερα νέοι ολοκαίνουργιοι δρόμοι που ανοίγουν για τον τόπο νέους ορίζοντες.

Από την Άγρα ως τα Χίδηρα, από την Κρεμαστή στην Αγία Παρασκευή ως την Εθνική Πέτρας-Καλλονής, από τον Σκουτάρο ως την Τσιχράντα και από τον Ταξιάρχη στο Μανταμάδο μας ως την Λαγκάδα. Κάναμε και τον περιφερειακό της Συκαμιάς, το δρόμο που ζητούσε η Βατούσα, αλλά και τον δρόμο της Πτερούντας. Το δρόμο της Πέτρας. Το δρόμο από το Λισβόρι ως το Σκαμνιούδι. Συνεχίζουμε πλέον με τους δρόμους από τη Λιώτα στα Λάψαρνα, Της Τζίθρας, από την Αρχαία Άντισσα στο Καλό Λιμάνι, από τον Χρούσο στο Ταβάρι.

 

Αλλά και το δρόμο της Ποταμιάς που ξεκινάει άμεσα.Δρόμοι αξίας εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτήθηκαν απ ́ ότι βρήκαμε διαθέσιμο, γιατί είχαμε υποσχεθεί ότι θα στραγγίξουμε κάθε πρόγραμμα.Του Τρίτση, του Φιλόδημου, του ΠΔΕ της Περιφέρειας, του Πράσινου Ταμείου, του leader, του ΕΣΠΑ.

 

Δεν ξέρω αν σας κούρασα, αλλά όλα αυτά που λέω δεν είναι πρόγραμμα.
Είναι έργα πνοής και ανάπτυξης που γίνανε μέσα σε τέσσερα χρόνια!
Τα δεσμευτήκαμε, τα κάναμε! 110+ έργα, με χρόνο αποπεράτωσης ένα έργο ανά εννέα ημέρες! Και φυσικά δε σταματάμε εδώ. Έχουμε ακόμα δημοπρατήσει και υλοποιούμε, ή έχουμε εντάξει και αναμένουμε την έναρξή τους, επιπλέον έργα που ξεπερνούν τα 50 εκ. Ευρώ.

Από το Στάδιο του Πολιχνίτου που μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο του Αιγαίου και κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή, το γήπεδο της Άγρας, ως το Κλειστό της Καλλονής. Τις μελέτες του οποίου τις έχουμε έτοιμες, αναμένοντας την χρηματοδότηση που θα την πάρουμε και αυτή. Τις αναπλάσεις που έχουν χρηματοδοτηθεί μέσω του «Αντώνης Τρίτσης» στην Σκάλα Καλλονής, στην Ερεσό και στη Νυφίδα.

 

Την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πέτρας που μέσα στις επόμενες ημέρες εγκρίνεται η χρηματοδότησή του.
αλλά και τις αναπλάσεις στις παραλίες για την Άναξο, τα Βατερά και το Ταβάρι
Την υπόλοιπη αγροτική οδοποιία μας στο λεκανοπέδιο της Καλλονής, αλλά και το μεγάλο κομμάτι αστικής οδοποιίας για τα χωριά μας προϋπολογισμού άνω των 3 εκ. ευρώ, που με τη βοήθεια του Αναπτυξιακού μας Οργανισμού του ΑΡΜΟΥ, θα τα προχωρήσουμε όλα ακόμα πιο γρήγορα.

 

Να ξέχασα να πω και για τον Αναπτυξιακό μας Οργανισμό.
Κάνανε και άλλοι Δήμοι αναπτυξιακούς οργανισμούς αλλά προς το παρόν είναι σε βρεφικό στάδιο. Ο δικός μας έχει εκτελέσει ήδη έργα εκατομμυρίων και μελετά και δημοπρατεί δεκάδες άλλα

 

Και την πλατεία της Καλλονής!
Έχουμε ακόμα δημοπρατημένο ως έργο και την αναβάθμιση όλου του δικτύου ηλεκτροφωτισμού μας, με προϋπολογισμό άνω των 5 εκ. ευρώ όπως και άλλα έργα, μεγάλα, όπως της ολοκλήρωσης της παρέμβασης για την άρση της διάβρωσης της παραλίας της Ερεσού. Τον περιφερειακό δρόμο του Μολύβου.
Επιπλέον αθλητικές εγκαταστάσεις στη Σκάλα Καλλονής και αλλού, αλλά και
Την αποκατάσταση μετά από δεκαετίες της Λιμνοδεξαμενής στο Βαφειό και γενικά τις παρεμβάσεις βελτίωσης του δικτύου άρδευσης και ύδρευσης.

Όπως και τα μονοπάτια μας, το μεγάλο έργο των περιπατητικών μας διαδρομών που έχει ξεκινήσει και εκτελείται. Η νέα θητεία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα μας βρει όλες και όλους τους δημοτικούς συμβούλους και σε μία σύγχρονη αίθουσα δημοτικού συμβουλίου. Την πρώτη που θα έχει διαμορφωθεί δεδομένου πως ο τέως Δήμος Λέσβου και ως και σήμερα ο όμορος Δήμος, συνεδριάζει στο Περιφερειακό συμβούλιο. Όχι σε δικό του χώρο δημοτικού συμβουλίου.

 

Η νέα θητεία θα μας βρει και με άλλα έργα, δράσεις και παρεμβάσεις που δεν θα αφήσουν έναν Δήμο παρένθεση. Αλλά έναν Δήμο υγιή, σύγχρονο, ανταγωνιστικό, υπερήφανο και βιώσιμο στα χρόνια που θα έρθουν! Στα χρόνια που θα έρθουν, θα μας βρουν και με ολοκληρωμένο ένα προσωπικό όνειρο ζωής. Ένα όνειρό μου, συμβόλαιο τιμής πρώτα απ ́ όλα με τον εαυτό μου άπαξ και ασχολήθηκα με τα κοινά. Το αντιπλημμυρικό έργο του τόπου μας!

 

Φίλες και φίλοι
Συνυποψήφιες και συνυποψήφιοι, παλιοί αλλά κυρίως νέοι
Αυτό που θα σας πω είναι βιωματικό για εμάς τους παλιούς και ευχή και κατάρα για εσάς τους καινούργιους συνεργάτες μας.
Από τη στιγμή που υποβάλαμε την υποψηφιότητά μας στο Πρωτοδικείο, είμαστε μπροστά σε μία ανανέωση της υπόσχεσής μας προς τους δημότες

Είμαστε όλοι Μαζί, κυριολεκτικά όμως, από την Αρχή!
Στο δρόμο που έχουμε να τραβήξουμε, είμαι σίγουρος πως θα έχουμε ξανά ανηφόρα. Δεν πρόκειται να υπάρξει ένα καλοφτιαγμένο σχέδιο που θα εκτελεστεί σε ομαλές συνθήκες και νορμάλ χρονοδιαγράμματα. Όσοι ήμασταν μαζί από το 2019, δεν ασχοληθήκαμε μόνο με τα έργα που τόσο είχε ανάγκη η Δυτική Λέσβος.

Καταπιαστήκαμε και με την καθημερινότητα, με την Πολιτική Προστασία και με την Κοινωνική Προστασία του δημότη και γνωρίζουμε καλά ότι οι συνθήκες θα είναι ξανά αντίξοες, αλλά η ετοιμότητά μας θα πρέπει να είναι ξανά στρατιωτική
Όταν ξεκινήσαμε, είχαμε τέσσερις μήνες τους υπαλλήλους μας σε υποχρεωτική αργία λόγω του ότι δεν είχαμε καρέκλες να καθίσουμε. Μόλις καθίσαμε, είχαμε να διαχειριστούμε τη μοναδική αρμοδιότητα που δεν είναι εγγεγραμμένη σε αυτές που μας ανήκουν, αλλά είναι καθοριστική για το μέλλον που θέλουμε να ζήσουμε. Μιλάω για το μεταναστευτικό και όλες τις πτυχές του που μας απορρόφησε δεκάδες εργατοώρες αλλά με την αποφασιστικότητα που μας διέκρινε στις κρίσιμες στιγμές, μας οδήγησε και εμάς και τολμώ να πω και την κυβέρνηση και κατ ́ επέκταση τον τόπο, σε ξέφωτο.


Αμέσως μετά, είχαμε και την έκτακτη συνθήκη της πανδημίας που μας εισήγαγε στις τηλεδιασκέψεις και στην εργασία από το σπίτι, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Μετά ήρθε η ενεργειακή κρίση που παραμένει και όπως πάντα υπήρχε και υπάρχει, η κλιματική αλλαγή που μόνο σε τέσσερα χρόνια, μας έφερε επτά φορές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Σε όλο αυτό το διάστημα με τις τόσες δυσκολίες, εκτός του έργου που εκτελέσαμε, κρατήσαμε παράλληλα και έναν Δήμο όρθιο τόσο στα χιόνια και στις πλημμύρες, όσο και στις φωτιές. Ήμασταν παρόντες πάντα και παντού, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε καμία δικαιολογία από τις εκατοντάδες που θα μπορούσαμε να βρούμε, ούτε εμείς, ούτε οι εργαζόμενοι!

 

Κρατήσαμε έναν Δήμο καθαρό - με εχθρό του καλού βέβαια πάντα το καλύτερο - ακόμα και σε θερινούς μήνες που σημειώνονταν ρεκόρ επισκεπτών και παράλληλα και ήμασταν δίπλα στους οικονομικά ασθενέστερους δημότες μας που είχαν ανάγκη.
Ήμασταν δίπλα και στους συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη από όλη την Ελλάδα, σε δύσκολες στιγμές.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εξέδρα

Είτε στους σεισμούς στη Σάμο, είτε στις παλαιότερες πλημμύρες στην Καρδίτσα, είτε στις φωτιές της Εύβοιας, όπως και σήμερα στις πλημμύρες της Θεσσαλίας.
Θα μου επιτρέψετε σε αυτόν τον τομέα να κάνω και μία ειδική αναφορά στο Κέντρο Κοινότητας που ιδρύσαμε και άφησε ήδη πίσω του ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο.


Με σεμινάρια επιμόρφωσης αλλά και επαγγελματικής κατάρτισης,
με προγράμματα στήριξης στα νέα ζευγάρια που τεκνοποίησαν,
με λειτουργία τμημάτων Κοινωνικών Φροντιστηρίων για τα παιδιά μας,
με φροντίδα στους ηλικιωμένους παππούδες μας,
στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας, στους Ρομά και σε όποιον είχε ανάγκη μέσα από ένα πολυεπίπεδο πλέγμα δράσεων.
Όλα αυτά τα κάναμε, χωρίς να υπάρχουν πολλές ημέρες ΚΣ που λέγαμε στο Πανεπιστήμιο.
Οι νέοι μας συνεργάτες, να το έχετε υπόψη!
Δεν θα έχουμε πολλά ΚΣ, αλλά ούτε και πολλά ΣουΚου!
Θα είμαστε ξανά, καθημερινές και σαββατοκύριακα και κάτω από οποιαδήποτε κρίση, παλιά ή νέα στις επάλξεις για τον δημότη που περιμένει από εμάς να ανταποκριθούμε το ίδιο ικανοποιητικά!

 

Και θα έχουμε ξανά -το απεύχομαι, αλλά το πιστεύω- μία αντιπολίτευση που θα πετά λάσπη συνεχώς, θα επιχειρεί να μηδενίζει, θα επιχειρεί να αποπροσανατολίζει! Θα έχουμε ξανά περίεργες έξωθεν δυνάμεις, που θα επιχειρούν να μας διαλύσουν. Η αποστολή σας θα είναι δύσκολη λοιπόν, αλλά η ηθική ανταμοιβή σας, πιστέψτε με, θα είναι τεράστια βλέποντας να γίνεται το έργο που θέλουμε για τους δημότες.

 

Ή να ακούτε, όπως ακούσαμε πέρυσι από τον φυσικό μας προϊστάμενο, τον Υπουργό Εσωτερικών να λέει ότι είστε μέλη ενός Δήμου το αποτύπωμα του οποίου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Δήμους της χώρας
Ήταν η μέρα που ο Δήμος Δυτικής Λέσβου παρέλαβε πρώτος απ ́ όλους τους Δήμους της Ελλάδας τα ηλεκτρικά του οχήματα

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα

Φίλες και φίλοι
Στο πρόγραμμά που σας ανακοινώσαμε το 2019 θέταμε στόχους βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους. Γιατί τα προγράμματα απεικονίζουν και κανονικοποιούν οράματα αλλά ορίζουν και την καθημερινότητα του δημότη. Απαντούν στο επιτακτικό τώρα και ταυτόχρονα θέτουν βάσεις για το αύριο και το μέλλον.

Θεωρώ ότι το πρόγραμμά μας αυτό, το υλοποιήσαμε σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Το ερώτημα τώρα που μου απευθύνεται, είναι το εξής:
γιατί να μας ξαναψηφίσουν; Η απάντησή μου, είναι τόσο απλή όσο και απόλυτη.
Γιατί το μέτρο των απαιτήσεων που έχει πλέον ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, το ορίσαμε εμείς, το ξεπεράσαμε εμείς και μπορούμε να το υπερκεράσουμε ξανά εμείς! Το έργο μας είναι απολύτως μετρήσιμο και γιατί η σοφή κουβέντα του Άβρααμ Λίνκολν ισχύει στα καθ ́ ημάς απολύτως: «είναι βλακώδες να αλλάζεις άλογα στη μέση του ποταμού»

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Και εγώ προσθέτω ότι τούτο ισχύει ακόμα περισσότερο όταν ο ποταμός είναι βαθύς, ο επίδοξος αναβάτης δεν γνωρίζει τα περάσματα και επιπλέον του κρατάει άλλος τα γκέμια... Στην απάντησή μου, προσθέτω και εγώ ένα ερώτημα προς πάσα κατεύθυνση. Εσείς ποιον εμπιστεύεστε να συντηρήσει όσα έγιναν και να υλοποιήσει όσα ακόμα προγραμματίστηκαν; Πρέπει να προσέξουμε πολύ φίλες και φίλοι γιατί όσο δύσκολα έγιναν όλα όσα κάναμε, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να καταστραφούν. άλλωστε τα παραδείγματα είναι πολλά και κοντινά μας
Κλείνοντας, θα αναφερθώ και στους παλιούς συνοδοιπόρους, για να βοηθηθούν πάλι οι νέοι της παρέας μας.

 

Θα τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και για τη στήριξη τους. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη δουλειά που έκαναν ο καθένας από το πόστο του ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί!

Χάρις σ ́αυτούς, πολλοί από αυτούς άπειροι νέοι αντιδήμαρχοι και συνεργάτες, ο δήμος, οι δημότες και εγώ προσωπικά κερδίσαμε το στοίχημα του δήμου μας.
Ακούραστοι, με τις γνώσεις τους, τις σπουδές τους, τις επιχειρηματικές τους εμπειρίες, την συνεργατικότητα μέσα και από διαφωνίες που οδηγούσαν πάντα σε σύνθεση,την όρεξη για τον τόπο τους, άρπαξαν δυνατά τα τιμόνια και οδήγησαν μαζί μου τον δήμο σ ́αυτό που περιέγραψα πιο πάνω.

Έτσι η τοπική αυτοδιοίκηση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου ανέδειξε και κέρδισε μια σειρά άξιων στελεχών που αποτελούν προίκα για το μέλλον του τόπου και γενικώς. Όλοι τους είναι εδώ παρόντες για να συνεχίσουν το έργο που ξεκινήσαμε «όλοι μαζί από την αρχή». Για μια νέα ακόμα πιο δημιουργική πεντατετία!

Από κοντά και οι πολλοί άξιοι νέοι υποψήφιοι που στοιχίζονται στο δημοτικό και στα τοπικά μας ψηφοδέλτια!

Τους καλωσορίζω όλους και εύχομαι καλό και έντιμο αγώνα και καλή επιτυχία!


Μαζί από την Αρχή.

 

Συνεχίζουμε Προχωράμε
Νικάμε!
Σας ευχαριστώ πολύ

 

Rate this item
(0 votes)