Σάμος: Μεγάλη ένταση στη δομή από Παλαιστίνιους – Πέντε συλλήψεις (βίντεο)

By Οκτωβρίου 18, 2023
Σάμος: Μεγάλη ένταση στη δομή από Παλαιστίνιους – Πέντε συλλήψεις (βίντεο)

Επεισόδια εκδηλώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη δομή της Σάμου, καθώς Αραβόφωνοι μετανάστες φώναζαν υπέρ της Γάζας με την αστυνομία να κάνει πέντε συλλήψεις.

Μετά την πολύνεκρη επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας, στην ΚΕΔ του νησιού, όπου αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 4.500 άτομα, περίπου 700 Αραβόφωνοι ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης αλλά η κατάσταση εκτραχύνθηκε με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, συνελήφθησαν την Τετάρτη από αστυνομικούς και συνοριακούς φύλακες πέντε άτομα - αλλοδαποί, «που ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους σε έκνομες ενέργειες, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών περιστατικών στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στη Σάμο.»

?

 

https://twitter.com/Mossab992/status/1714395131917295777?

 

Μάλισττα, 20 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα κινήθηκαν από διάφορες πτέρυγες προς την κεντρική πύλη της δομής φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης και εναντίον του Ισραήλ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.

 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ισχυρές δυνάμεις βρίσκονταν στη δομή, οι οποίες προχώρησαν σε επτά προσαγωγές, εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς προσπάθησαν να ανοίξουν τις πόρτες και να εξέλθουν της δομής.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν διμοιρίες, μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και το προσωπικό της δομής, καταφέρνοντας να οδηγήσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες πίσω στους οικίσκους όπου διαμένουν.

Για τον συντονισμό της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκε drone της αστυνομίας που πετούσε πάνω από την εγκατάσταση.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, οι συλληφθέντες πετούσαν πέτρες κατά των αστυνομικών και καλούσαν τους υπόλοιπους αλλοδαπούς να μετάσχουν στις επιθέσεις. Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διέγερσης σε βιαιοπραγίες, διατάραξη κοινής ειρήνης και βία κατά υπαλλήλων

 

 

 

Rate this item
(0 votes)