Ξεκινά και πάλι η διαγωνιστική διαδικασία για το Κολυμβητήριο στα Θέρμα

By Νοεμβρίου 22, 2023
Ξεκινά και πάλι η διαγωνιστική διαδικασία για το Κολυμβητήριο στα Θέρμα

 

Τα καλύτερα

Πράσινο φως για την επαναδημοπράτηση του Κολυμβητηρίου στα Θέρμα σηματοδοτεί η βεβαίωση Πολυετούς Υποχρέωσης, που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 16 Νοεμβρίου 2023.

Χάρη στην βεβαίωση ΠΟΥ επιτρέπεται η πραγματοποίηση της δαπάνης για το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ» σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του τέως Δήμου Λέσβου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την οποία εγκρίθηκε για τα έτη 2024-2025 το ποσό των 4.900.000,00 € προκειμένου να ξεκινήσει η σχετική διαγωνιστική διαδικασία για το έργο.

Με την έναρξη του οικονομικού έτους εντός του οποίου επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Δήμου Μυτιλήνης, για την πραγματοποίηση της εν λόγω δαπάνης που αφορά η πολυετής έγκριση, θα εκδοθεί άμεσα και κατά απόλυτη προτεραιότητα η Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης.

Η διάλυση της πρώτης σύμβασης

Θυμίζουμε ότι το έργο της κατασκευής Δημοτικού Ανοικτού Κολυμβητηρίου στα Θέρμα αντιμετώπισε προβλήματα στην ολοκλήρωσή του καθώς η προηγούμενη σύμβαση διαλύθηκε. Σε σχετικό δελτίο Τύπου που είχε κοινοποιήσει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών σε ότι είχε να κάνει με το έργο του Κολυμβητηρίου σημείωνε ότι «μετά τη διάλυση της Σύμβασης, λόγω αφενός της μη έγκαιρης χρηματοδότησης από Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και αφετέρου της μεγάλης έκπτωσης (48%) της κατασκευάστριας εταιρείας με ό,τι σήμαιναν αυτά, έγινε η τελική επιμέτρηση των εργασιών. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την αριθ. 230/2023 Απόφαση του, στη τελευταία Συνεδρίασή του, ενέκρινε το Πρωτόκολλο Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής και έγινε η εκκαθάριση της συγκεκριμένης εργολαβίας, μετά από την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής που συγκροτήθηκε από τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Έτσι, μας δίνεται η δυνατότητα να ανοίξουμε το κεφάλαιο της άμεσης επαναδημοπράτησης του Κολυμβητηρίου».

ΠΗΓΗ emprosnet.gr

Rate this item
(0 votes)