Σάρωσε η Κακοκαιρία Bettina στη Λήμνο – Τεράστιες ζημίες στη Μύρινα ξήλωσε στην κυριολεξία την παραλιακή

By Νοεμβρίου 27, 2023
Σάρωσε η Κακοκαιρία Bettina στη Λήμνο – Τεράστιες ζημίες στη Μύρινα ξήλωσε στην κυριολεξία την παραλιακή

Σε πολλά σημεία στην κυριολεξία ξήλωσε το δάπεδο της πλατείας πετώντας μάλιστα σε μια μεγάλη απόσταση τα τούβλα ανοίγοντας τρύπες μεγάλων διαστάσεων

Με μεγάλη σφοδρότητα τελικά έπληξε την Λήμνο το ακραίο καιρικό φαινόμενο που οι μετεωρολόγοι ονόμασαν Bettina.

Πιο συγκεκριμένα χθες το βράδυ ξεκίνησε αρχικά να εκδηλώνεται με θυελλώδεις ανέμους που έφτασαν αλλά και ξεπερνούσαν τα οκτώ μποφόρ αρχικά Νοτίων διευθύνσεων.

Όμως κατά την διάρκεια της νύχτας στράφηκαν προς Βόρειοι με την ίδια ακριβώς ένταση ενώ ταυτόχρονα ξέσπασε και ισχυρή καταιγίδα σε ολόκληρο το νησί. Ήταν τόσο ισχυρή η ταχύτητα του ανέμου που στην κυριολεξία η θάλασσα βγήκε στην στεριά της παραλιακής του Ρωμεϊκου γιαλού προκαλώντας πολύ μεγάλες ζημιές.


Ο καιρός έδειξε τα δόντια του

Πλάκες ξηλώθηκαν, παιδικές χαρές είναι πλέον ακατάλληλες για παιχνίδι

Σε πολλά σημεία στην κυριολεξία ξήλωσε το δάπεδο της πλατείας πετώντας μάλιστα σε μια μεγάλη απόσταση τα τούβλα από τα οποία είναι κατασκευασμένα και ανοίγοντας τρύπες μεγάλων διαστάσεων σε κάποια από τα παραλιακά καταστήματα όπου το καλοκαίρι είναι το πιο πολυσύχναστο σημείο του νησιού, ενώ ταυτόχρονα η μεταφερόμενα άμμος κατέστρεψε συνολικά όλο το γκαζόν της παραλιακής η οποία γέμισε με φύκια.

Στην περιοχή έστειλε άμεσα μηχανήματα ο Δήμος Λήμνος για την διάνοιξη του οδοστρώματος ενώ μέχρι και αυτή την ώρα κάνει περιπολίες η τροχαία επιτηρώντας την περιοχή.

 

Ζημιές υπήρξαν και σε άλλες περιοχές σύμφωνα με στοιχεία που στέλνουν αυτήν την ώρα συνεργάτες του LimnosLive.

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)