Οι Lesvos Runners και οι δράσεις τους!

By Δεκεμβρίου 13, 2023
Οι Lesvos Runners και οι δράσεις τους!

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου αντιπροσωπεία του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners επισκέφτηκε το δημοτικό σχολείο Χαλίκων μετά από πρόσκληση του σχολείου. Τα μέλη του Συλλόγου μίλησαν στα παιδιά για τον Μαραθώνιο δρόμο, το Σπάρταθλο και την ιστορία τους, για το αγώνισμα της σκυταλοδρομίας και τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα, καθώς επίσης και για τη σκυταλοδρομία Λέσβου που γίνεται κάθε χρόνο και περνάει απ’ όλα σχεδόν τα χωριά της Λέσβου. Τα παιδιά περιεργάστηκαν τον αθλητικό εξοπλισμό ενός δρομέα, διατύπωσαν τις απορίες και τις εντυπώσεις τους και αποκόμισαν από νωρίς ερεθίσματα για την ενασχόληση με το τρέξιμο ως άθλημα αλλά και ως μέσο για σωματική και πνευματική υγεία.

Οι Lesvos Runners δώρισαν σε κάθε τάξη του σχολείου ένα ημερολόγιο του Συλλόγου και το σχολείο ανταπέδωσε με κεράσματα των ημερών. Ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου ευχαριστεί θερμά το δημοτικό σχολείο Χαλίκων για την φιλοξενία και ιδιαίτερα την δασκάλα Ρένα Σαμίου για την οργάνωση της επίσκεψης.

 

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου έγινε στην περιοχή της εκκλησίας Παναγίας Αμαλής ο αγώνας τρεξίματος βουνού Αμαλή trail με διοργανωτή το σωματείο Lesvos Ride. Στον ίδιο χώρο γιορτάστηκε η Παγκόσμια ημέρα Βουνού με οργανωτή τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου. Οι Lesvos Runners συμμετείχαν με πολυπληθή ομάδα στον αγώνα, καταλαμβάνοντας τις περισσότερες θέσεις των νικητών στις επιμέρους κατηγορίες. Στη συνέχεια μετά τον αγώνα ο Σύλλογος συμμετείχε στον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Βουνού με κεράσματα των ημερών, καθώς επίσης και στον στολισμό με φυσικά ανακυκλώσιμα υλικά μικρού πεύκου της περιοχής. Ο καλός καιρός για την εποχή και η γιορτινή διάθεση συνέβαλαν στην επιτυχία και του αγώνα αλλά και της εκδήλωσης για την Παγκόσμια ημέρα Βουνού.

Rate this item
(0 votes)