Απάτη στη Χιο: Ταυτοποιήθηκαν 7 άτομα για υπόθεση απάτης 14.100€

By Δεκεμβρίου 24, 2023
Απάτη στη Χιο: Ταυτοποιήθηκαν 7 άτομα για υπόθεση απάτης 14.100€

Ταυτοποιήθηκαν -7- άτομα για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία

 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε πριν από δέκα μήνες περίπου, σε βάρος ατόμου (άνδρα - ελληνικής υπηκοότητας) στη Χίο.

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή, επτά (7) άτομα (-3- άνδρες ελληνικής υπηκοότητας, -3- γυναίκες ελληνικής υπηκοότητας και υπήκοος Γεωργίας), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο παθών, στο πλαίσιο παραγγελίας προϊόντων, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος υποδυόμενος εκπρόσωπο εμπορικής επιχείρησης, κατάφερε να τον πείσει, εξαπατώντας τον, να καταθέσει σε διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, συνολικά το χρηματικό ποσό των -14.100- ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, οι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους μεταφέρθηκε αρχικά το παραπάνω χρηματικό ποσό, ανήκουν, κατά περίπτωση, σε δύο (2) εκ των ταυτοποιηθέντων δραστών, ενώ μέρος εκ των αφαιρεθέντων χρημάτων μεταφέρθηκε ακολούθως και σε τραπεζικούς λογαριασμούς των έτερων πέντε (5) ταυτοποιηθέντων δραστών.

Επιπλέον, η επικοινωνία με τον παθόντα πραγματοποιήθηκε από τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον προαναφερόμενο υπήκοο Γεωργίας.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Rate this item
(0 votes)