Με 4 χρόνια φυλάκιση στο διευθυντή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου κλείνει δικαστικά το οικονομικό σκάνδαλο

By Ιανουαρίου 20, 2024
Με 4 χρόνια φυλάκιση στο διευθυντή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου κλείνει δικαστικά το οικονομικό σκάνδαλο

Ποινή κάθειρξης τεσσάρων ετών, που λόγω του προχωρημένου της ηλικίας θα εκτίσει κατ’ οίκον, επέβαλε το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου στο διευθυντή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου την περίοδο του 2004, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι απαλλάσσονται λόγω αμφιβολιών της ενοχής τους του μεγάλου οικονομικού σκανδάλου που οδήγησε σε λουκέτο την τράπεζα το 2012.

 

Με την απόφαση αυτή κλείνει, δικαστικά τουλάχιστον, η μεγάλη υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου που όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, χορηγούσε  επισφαλή δάνεια και κάλυπτε επιταγές χωρίς αντίκρισμα και ζημίωσε την τράπεζα πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι πρωτόδικα από τους 47 κατηγορουμένους, μέλη του Δ.Σ την περίοδο 2004-5, διευθυντικά στελέχη, εργαζόμενους  και δανειολήπτες είχαν κριθεί ένοχοι ο διευθυντής με 8 χρόνια φυλάκιση και άλλα 9 άτομα κυρίως μέλη του ΔΣ , με ποινές από 2-3 χρόνια κατά περίπτωση με αναστολή. Oι περισσότεροι από  τους κατηγορούμενους έκαναν έφεση, κάποιοι δεν βρίσκονται πια στη ζωή και χθες ο εισαγγελέας πρότεινε ενοχή μόνο για τον διευθυντή, θέση που υιοθέτησε σήμερα η έδρα.

 

 

 

ΠΗΓΗ ertnews.gr

Rate this item
(0 votes)