AegeanReport - Με αγάπη για το Βόρειο Αιγαίο! Ειδήσεις, παράδοση, πολιτική, καλλιτεχνικά, πολιτισμός.
για την αξία των τοπικών ποικιλιών ως κοινωνικό αγαθό,
· τις εξελίξεις όσον αφορά με τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς (ΓΤΟ) στην διατροφή μας και
· για εναλλακτικές γεωργικές πρακτικές με τη χρήση των τοπικών ποικιλιών για την παραγωγή γεωργικών προϊόντων με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Ομιλήτες:
- Δρ. Κώστας Κουτής, γεωπόνος, επιστημονικός υπεύθυνος της οργάνωσης «Αιγίλοπας» www.aegilops.gr
- Ραλλού Τσίγγου, γεωπόνος Msc, μέλος του «Σφοντύλι» και υπεύθυνη του Εστιακού σημείου του Αιγίλοπα στη Λέσβο
- Γιώργος Βαμβακίτης, διατηρητής τοπικών ποικιλιών, μέλος του «Σφοντύλι»
Στο τέλος της συζήτησης θα γίνει η καθιερωμένη μας ανταλλαγή σπόρων, ώστε να δοθεί χρόνος και για την ανταλλαγή γνώσης πάνω στην καλλιέργεια αυτών.