«ΤΑ ΓΙΟΥΝΙΑ» - Τα έθιμα και οι παραδόσεις του τόπου μας είμαστε εμείς!

By Μαρτίου 05, 2024
«ΤΑ ΓΙΟΥΝΙΑ» - Τα έθιμα και οι παραδόσεις του τόπου μας είμαστε εμείς!

Το ΚΔΑΠ Oxygen Academy σας προσκαλεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 18:00 σε μια εκδήλωση με τίτλο

«ΤΑ ΓΙΟΥΝΙΑ»

Τα έθιμα και οι παραδόσεις του τόπου μας είμαστε εμείς!

Μια βραδιά αφιερωμένη στις απόκριες όπως αυτές γιορτάζονται παραδοσιακά στη Λέσβο. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν τα ήθη τα έθιμα και οι παραδόσεις των ημερών, στα παιδιά από παιδιά, από τρία χωριά του νησιού με μεγάλη παράδοση στον εορτασμό του Καρναβαλιού.

Θα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά, να μάθουν να χαρούν και να διασκεδάσουν με την συμμετοχή τους, στις εκδηλώσεις αλλά και να καταλάβουν την βαθύτερη έννοια των παραδόσεων, ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτισμική μας ταυτότητας.

«Αν νιώθεις υπερηφάνεια για τους προγόνους σου, μην στερήσεις αυτήν τη δυνατότητα και από τα παιδιά σου» Marcus Tullius Cicero

Οι Δημοτικές Αρχές του νησιού αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή η οποία τελεί υπό την αιγίδα τους.

Πολύ σημαντικός και ενεργός ο ρόλος των πολιτιστικών συλλόγων στην εκδήλωση οι οποίοι με μεγάλη προθυμία και ζεστασιά πλαισίωσαν το αφιέρωμα αυτό στα ΓΙΟΥΝΙΑ.

Τέλος το εθνικό ωδείο Μυτιλήνης και η Ράνια Πρασίνου όπως πάντα πρόθυμη, έχει ετοιμάσει κάτι ξεχωριστό για την εκδήλωση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σάκη Μπατζάλη ο οποίος συμμετείχε δημιουργικά στο εγχείρημα προσφέροντας μια εξαιρετική φωτογράφιση των παιδιών από την Αγιάσο, την Άντισσα και τον Μεσσότοπο για τις ανάγκες της εκδήλωσης!

 

Στην εκδήλωση Συμμετέχουν:

  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
    ΑΓΙΑΣΟΥ “Ο ΣΑΤΥΡΟΣ”
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΣΣΑΣ “ΤΕΡΠΑΝΔΡΟΣ”
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ “Ο ΜΕΣΟΤΟΠΟΣ”
  • ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
  • ΚΔΑΠ OXYGEN ACADEMY

 

Rate this item
(0 votes)