Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού: Ενημέρωση μαθητών από τον ΕΕΣ Μυτιλήνης

By Μαρτίου 06, 2024
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού: Ενημέρωση μαθητών από τον ΕΕΣ Μυτιλήνης

Ενημέρωση μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης για τον εθελοντισμό, το ανθρωπιστικό έργο & τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Μυτιλήνης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, μαζί με την Εθελόντρια Κοινωνικής Πρόνοιας και μέλος του Δ.Σ. κ. Καλλιοντζή Αδρονίκη και την Κοινωνική Λειτουργό του Τμήματος, κ. Μαρία Συμεού επισκέφθηκαν στις 6 Μαρτίου 2024 το 2ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου για την ιστορία, το πολυδιάστατο ανθρωπιστικό έργο και τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με στόχο την ευαισθητοποίηση τους σχετικά με την αξία του εθελοντισμού, ενώ οι μαθητές στο τέλος συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε διάφορες βιωματικές ασκήσεις σε σχέση με τον εθελοντισμό και τον ενδοσχολικό εκφοβισμό.

 

 

 

Οι επισκέψεις στα σχολεία το νησιού συνεχίζονται και πραγματοποιούνται μετά από έγκριση της Προϊσταμένης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνης Στρατάκη και του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιου Αυγερινού.

Μέσα από τα μάτια των παιδιών ζει η Ελπίδα για έναν κόσμο καλύτερο !!

Rate this item
(0 votes)