Χίος: «Μπλόκο» σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ επιχείρησε ο δήμαρχος (vid)

By Μαρτίου 10, 2024
Χίος: «Μπλόκο» σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ επιχείρησε ο δήμαρχος (vid)

Επεισοδιακή κατάληξη είχαν έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στελέχη της οποία μετέβησαν την Τσικνοπέμπτη στην Χίο.

Πρωτοφανές περιστατικό στη Χίο ανήμερα της Τσικνοπέμπτης.

Ο Δήμαρχος του νησιού φέρεται να ενοχλήθηκε από την παρουσία κλιμακίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το οποίο έκανε έλεγχο σε παραδοσιακό καφενείο όπου διαπίστωσαν πως δεν κόβονται αποδείξεις.

Ο δήμαρχος σύμφωνα με όσα δήλωσε βρισκόταν με την παρέα του στο συγκεκριμένο κατάστημα και υποστηρίζει ότι μπήκε στο κατάστημα για να δει γιατί δεν σερβιριζόταν. Ωστόσο, πηγές της ΑΑΔΕ αναφέρουν πως μπήκε στο κατάστημα και απευθυνόμενος στους υπαλλήλους ζήτησε να του αναφέρουν τα στοιχεία τους και τους κάλεσε να αποχωρήσουν.

Ο δήμαρχος Χίου δήλωσε: «Το να κάνεις έναν έλεγχο και να απενεργοποιείς ένα κατάστημα για μία ώρα δεν είναι και ό, τι καλύτερο. Έχουμε το προσφυγικό, έχουμε τα πιο ακριβά εισιτήρια, δεν έχουμε πληρώματα ασθενοφόρων, δουλεύουν τα μαγαζιά λίγες ημέρες το χρόνο, είναι λογικό αυτό το πράγμα;».

Ο Χάρης Θεοχάρης, υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε: «Δεν είναι δυνατόν αιρετοί, εκλεκτοί άρχοντες, ψηφισμένοι να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ή να εμποδίσουν το έργο των ελεγκτών. Οι ελεγκτές κάνουν τη δουλειά τους με επαγγελματισμό και αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλους».

«Μόνο ακραίο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το συγκεκριμένο γεγονός. Έχουμε δει φαινόμενα ελεγχόμενοι να παρεμποδίζουν ελέγχους αλλά πρώτη φορά θεσμικός παράγων να εμποδίζει κρατικούς λειτουργούς να κάνουν τον έλεγχο τον οποίο εντέλλονται να κάνουν», σχολίασε οικονομικός σύμβουλος.

Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ ο δήμαρχος Χίου τράβηξε φωτογραφίες τόσο τους ελεγκτές όσο και την οθόνη tablet με τον οποίο ήταν οι ελεγκτές σε σύνδεση με τα κεντρικά της ΑΑΔΕ, κάτι που δεν αρνείται αλλά ισχυρίζεται ότι τράβηξε φωτογραφία μόνο το σύστημα.

«Βεβαίως έβγαλα μία φωτογραφία το πληροφοριακό σύστημα και τίποτα άλλο, την οποία τους την έδειξα για να διαμαρτυρηθώ γι΄αυτό το πράγμα», είπε ο δήμαρχος Χίου.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης ξεκαθάρισε:

 

 

«Εάν όπως διαβάσαμε έπαιρνε αυτές τις φωτογραφίες ώστε να έρθει στην Αθήνα για να τις δείξει, προφανώς θα πάρει την απάντηση την οποία πρέπει…Δεν είναι δυνατόν, αυτό του είδους το μπουλινγκ σε ελεγκτές να γίνει ανεκτό, ούτε καν από πολίτες, πολύ περισσότερο από εκλεγμένους πολιτικούς».

Οι ελεγκτές πάντως μετά από το συμβάν ολοκλήρωσαν την καταχώρηση των στοιχείων και προχώρησαν σε επόμενους ελέγχους στο νησί.

Rate this item
(0 votes)