Κουφέλος: ΔΕΥΑΛ και Δημοτική Αρχή Χριστόφα προχώρησαν σε αύξηση 80% επί των τιμών ύδρευσης και αποχέτευσης

By Μαρτίου 12, 2024
Κουφέλος: ΔΕΥΑΛ και Δημοτική Αρχή Χριστόφα προχώρησαν σε αύξηση 80% επί των τιμών ύδρευσης και αποχέτευσης

Από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με το θέμα των αυξήσεων των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης έχουμε τα εξής δεδομένα :

Απεδείχθη πέραν πάσης αμφιβολίας η κενότητα επιχειρημάτων και η αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Δημάρχου, ο οποίος αποφάσισε να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση για ένα τόσο σοβαρό θέμα των αυξήσεων εν κρυπτώ, ενώ ως όφειλε, έπρεπε, αν πραγματικά διακατέχεται από Δημοκρατικές ευαισθησίες, να παραπέμψει για λήψη απόφασης όπως και οι προκάτοχοι του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανώτερο θεσμικό συλλογικό όργανο λήψης αποφάσεων λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας του θέματος.

Συγκεκριμένα στις 12-02-2024 η Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ έλαβε απόφαση για την αύξηση των τιμών ενώ στις 27-02-2024 η Δημοτική Επιτροπή επικύρωσε την απόφαση. Διερωτώμεθα λοιπόν γιατί επί 15 ολόκληρες ημέρες, η Δημοτική Αρχή δεν έθεσε το ζήτημα ενώπιον του Συμβουλίου, παρά μόνο έρχεται σήμερα να δικαιολογηθεί για την λήψη μιας εξοντωτικής απόφασης εις βάρος των συνδημοτών μας εν μέσω της κατακόρυφης αύξησης του κόστους διαβίωσης;

 

Γιατί η Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ και η Δημοτική Αρχή Χριστόφα, προχώρησαν ακόμη και σε αύξηση ποσοστού 80% επί των τιμών ύδρευσης και αποχέτευσης, χωρίς προηγουμένως να εξαντληθεί κάθε μέτρο είσπραξης των οφειλών, εύρεσης των συστηματικών κακοπληρωτών και αντιρρησιών στην τοποθέτηση υδρομέτρων;

 

Από τη χθεσινή συζήτηση προέκυψε ότι, τα ανείσπρακτα χρέη της εταιρείας υπερβαίνουν τα 8 εκ ευρώ. ενώ υπάρχει δυσκολία εγκατάστασης υδρόμετρων σε πολλές περιοχές του νησιού. Τέλος, διαπιστώθηκε ότι, η απόφαση αύξησης των τιμών ελήφθη χωρίς προηγουμένως να έχει εγκριθεί ο πρoϋπολογισμός της εταιρείας για το έτος 2024 και χωρίς να ληφθεί υπόψη καμία οικονομοτεχνική μελέτη. Όλα τα παραπάνω δεδομένα δεν αναφέρονται ούτε στην εισήγηση της υπηρεσίας, αλλά ούτε και στις αποφάσεις της ΔΕΥΑΛ και της Δημοτικής Επιτροπής, καθότι δεν ελήφθησαν υπόψη.

 

Κατόπιν τούτων ζητάμε άμεσα από το Δήμαρχο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ανακαλώντας άμεσα την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής σταματώντας τα μικροπολιτικά παιχνίδια εις βάρος των συμπολιτών μας.

Rate this item
(0 votes)