Ο Δήμος Μυτιλήνης σβήνει τα φώτα και στρέφει το βλέμμα στον ουρανό για την «Ώρα της Γης»

By Μαρτίου 22, 2024
Ο Δήμος Μυτιλήνης σβήνει τα φώτα και στρέφει το βλέμμα στον ουρανό για την «Ώρα της Γης»

Δράση παρατήρησης της Σελήνης και των κρατήρων της με τηλεσκόπιο από την Πλατεία Σαπφούς, που απευθύνεται σε παιδιά και όχι μόνο, διοργανώνει ο Δήμος Μυτιλήνης και η Ομάδα Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου το Σάββατο 23 Μαρτίου από τις 19:00 έως τις 21:00, με αφορμή την πρωτοβουλία «Η Ώρα της Γης».

Παράλληλα με την παρατήρηση θα πραγματοποιηθεί και ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την αστρονομία αλλά και ενημέρωση για τον δορυφόρο του πλανήτη μας, υπό τον συντονισμό του ερασιτέχνη αστρονόμου Λεωνίδα Παπασωτηρίου.

 

Σβήνουν τα φώτα

 

Πέραν της εκδήλωσης παρατήρησης της Σελήνης, ο Δήμος Μυτιλήνης συμμετέχει και φέτος στην πρωτοβουλία «Η Ώρα της Γης» που διοργανώνει η WWF, σε μια ιδιαίτερη συγκυρία που ακολουθεί μία χρονιά που καταγράφηκε ως η θερμότερη παγκοσμίως, ενώ έχει υπολογιστεί πως οι καμένες εκτάσεις στην Ελλάδα φτάνουν τα 1,7 εκατομμύρια στρέμματα. Σε αυτό το πλαίσιο, το Σάββατο από τις 20:30 έως και τις 21:30 θα κλείσει συμβολικά ο φωτισμός του Παλαιού Δημαρχείου της πόλης.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Ως Δήμος Μυτιλήνης προχωράμε στη συμβολική κίνηση να κλείσουμε τον φωτισμό του Παλαιού Δημαρχείου, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία «Η Ώρα της Γης». Καλούμε τους συνδημότες μας να ακολουθήσουν σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα, αλλά και να συστρατευτούμε σε μία προσπάθεια να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων και της κλιματικής αλλαγής».



Rate this item
(0 votes)