ΣΑΜΟΣ: Στρατιώτες με τις εικόνες στο χέρι ! ΕΥΓΕ-Ηχηρό κήρυγμα του Μητροπολίτη (pics)

By Μαρτίου 26, 2024
ΣΑΜΟΣ: Στρατιώτες με τις εικόνες στο χέρι ! ΕΥΓΕ-Ηχηρό κήρυγμα του Μητροπολίτη (pics)

Με την δέουσα λαμπρότητα γιορτάσθηκε ο Θρίαμβος της Ορθοδοξίας στα νησιά μας, με επίκεντρο το Καρλόβασι της Σάμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Ιερούργησε στην αίθουσαμτου Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμ. της Θεοτόκου, καθότι ο Ι. Ναός παραμένει πληγώμενος από τονμκαταστρεπτικό σεισμό του 2020. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας με την συμμετοχή των Ενοριών Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίας Ματρώνης και Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου έγινε λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, ακολούθησε δέησις στη Πλατεία της πόλεως και ανεγνώσθη το «Συνοδικό της ημέρας».

Στην ομιλία του ο σεπτός μας Ποιμενάρχης επεσήμανε ότι “χρειάζεται επαναπροσανατολισμός στην Ορθόδοξη πορεία του Γένους μας. Αναζωπύρωση του Ορθόδοξου φρονήματος. Κάλεσε δε να
αναστηλώσουμε τις Εικόνες του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων της Πίστεως και τις Ορθοδοξίας μας στις Ελληνικές ψυχές μας”.

 

Τόνισε δε ότι «Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας αποτελεί την μόνη ελπίδα συσπειρώσεως, ενώσεως και συνοχής όλων μας».

Παρέστησαν οι Στρατιωτικές και Πολιτικές αρχές του νησιού και της πόλεως των Καρλοβασίων και πλήθος ευσεβών Χριστιανών. Μετά το πέρας της λατρευτικής συνάξεως παρετέθη στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου “η Αγάπη” μικρά δεξίωσις.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεώς μας αντί άλλου κηρύγματος ανεγνώσθη το «Εγκύκλιον Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας επί τη Κυριακή της Ορθοδοξίας 2024».

 

1.jpg

 

2.jpg

 

3.jpg

 

5.jpg

 

8.jpg

 

 

 

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)