18 μετανάστες στη Χίο - Καταδίωξη και σύλληψη διακινητή

By Μαϊος 10, 2024
18 μετανάστες στη Χίο - Καταδίωξη και σύλληψη διακινητή

Τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, κατόπιν ενημέρωσης από ναυτικό παρατηρητήριο, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής της Χίου εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος, να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή “ΒΡΟΥΛΙΔΙΑ” νότια της Χίου.

Στη συνέχεια, ο χειριστής του εν λόγω σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και συνέχισε την πορεία του με κατεύθυνση προς τις τουρκικές ακτές. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχυπλόου.

Σε χερσαίες περιπολίες που διενεργήθηκαν, εντοπίστηκαν από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, στην ευρύτερη περιοχή “ΒΡΟΥΛΙΔΙΩΝ” δεκαοκτώ (18) αλλοδαποί (17 άντρες και 01 γυναίκα) και μεταφέρθηκαν στη Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Χίου.

 

Από τη διενεργούμενη προανάκριση οι εν λόγω αλλοδαποί αναγνώρισαν τον 22χρονο χειριστή του σκάφους ως τον διακινητή που τους μετέφερε από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα, ο οποίος και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 (Διακίνηση παράτυπων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια) και του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια), ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

Rate this item
(0 votes)