Σάμος: Ηχηρά Μηνύματα στην ημερίδα για την Αναπηρία

By Μαϊος 22, 2024
Σάμος: Ηχηρά Μηνύματα στην ημερίδα για την Αναπηρία

Με το ηχηρό μήνυμα ότι «ανάπηροι γινόμαστε από τα φυσικά, αρχιτεκτονικά, ψηφιακά, επικοινωνιακά και κοινωνικά εμπόδια που μας επιβάλλονται στο περιβάλλον που ζούμε», υλοποιήθηκε στις 18/05 η ημερίδα με θέμα: «Ακούμε για την Αναπηρία. Μαθαίνουμε μέσα από Καλές Πρακτικές. Ζούμε μαζί Ισότιμα. (Αναπηρία – Προσβασιμότητα- Συμπερίληψη)», η οποία διοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ανατολικής Σάμου, με παράρτημα ΡΟΜΑ και ομιλητές τον πρόεδρο του συλλόγου «Περπατώ» Κομοτηνής, κ Ταξιλδάρη Αλέξανδρο, την Κοινωνική Λειτουργό, κα Βιλντάν Γιουσούφ και το Γυμναστή, κ Δημήτριο Σκιντζή, καθώς και τον συντοπίτη μας, δικηγόρο και Αντιπρόεδρο του Πανσαμιακού Σωματείου ΑΜΕΑ – Νίκος Μένεγας «Ο Ίκαρος», Μιχαλόπουλου Σταύρου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για την αναπηρία, τη σημαντικότητα του αθλητισμού, τις καλές πρακτικές του συλλόγου «Περπατώ», αναφορικά με την αυτονόμηση των αναπήρων και να προβληματιστούν για τα κακώς κείμενα. Ευχή των εργαζομένων του Κέντρου Κοινότητας είναι η ημερίδα αυτή να αποτελέσει την απαρχή, ώστε η κοινωνία της Σάμου να αποκτήσει καλύτερη κουλτούρα σε θέματα προσβασιμότητας και συμπερίληψης της αναπηρίας σε όλες τις υπηρεσίες, τα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιούνται.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με όμορφες μελωδίες από την μικτή πολυφωνική χορωδία του Συλλόγου Μουσικής και Πολιτιστικής Δημιουργίας «Ηδύλη».

Θερμές ευχαριστίες στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου για την παραχώρηση του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου, το ξενοδοχείο «Doryssa» για τη δωρεάν φιλοξενία των προσκεκλημένων, την επιχείρηση «Samos Auto Center Μανώλαρος» για την παραχώρηση δωρεάν αυτοκινήτου και την επιχείρηση «Cool Water , Παναγιωτόπουλος Νικόλαος» για τη δωρεά επιτραπέζιου νερού.

Rate this item
(0 votes)