Η Ομιλία του Παρασκευαϊδη στη Βουλή για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (vid)

By Μαϊος 23, 2024
Η Ομιλία του Παρασκευαϊδη στη Βουλή για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (vid)

Κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τετάρτη 22/5/2024, του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Άμυνας με τίτλο "Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις", ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, τάχθηκε θετικά επί της Αρχής του Νομοσχεδίου, επισημαίνοντας ότι η ίδρυση του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας και Έρευνας, πρέπει να γίνει παράλληλα με την ουσιαστική επανασύσταση της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, που θα αξιοποιεί κατασκευαστικά τα ερευνητικά και καινοτόμα αποτελέσματα του Κέντρου.

Αντιτάχθηκε στην διάθεση ακινήτου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, για την στέγαση του κέντρου, επισημαίνοντας ότι η περιουσία του ΜΤΣ είναι ιδιοκτησία των Μερισματούχων Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και πρέπει να αξιοποιείται ορθολογικά και κερδοφόρα γι’ αυτούς.

 

Έθεσε και ζήτησε νομοθετική πρωτοβουλία από τον Υπουργό, για το πρόβλημα των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.), που υποχρεωτικά αποστρατεύονται στα 54 τους χρόνια, με ελάχιστη σύνταξη (ν.δ. 445/1974!!!!!), αφού πολλοί εξ’ αυτών έχουν 26 χρόνια υπηρεσίας μόνο.

Τέλος, επεσήμανε και πάλι τον κίνδυνο για το Αιγαίο Πέλαγος από το Τουρκικό δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας” που στόχο έχει την Διχοτόμηση του Αιγαίου, ζητώντας την εφαρμογή επιτέλους του ψηφισμένου από την Βουλή Νόμου 2641/1998 περί Παλλαϊκής Άμυνας, η οποία πολλαπλασιάζει την Αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων και προστατεύει τον άμαχο πληθυσμό σε περίπτωση εμπλοκής.

 

 

Rate this item
(0 votes)