Η Επίσκεψη του Υφυπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Παππά στις Οινούσσες

By Μαϊος 23, 2024
Η Επίσκεψη του Υφυπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Παππά στις Οινούσσες

Επίσκεψη στις Οινούσσες πραγματοποίησε στις 22 Μαΐου ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Παππάς, βουλευτής Δωδεκανήσου συνοδευόμενος από τον τ. Υπουργό και βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη, την Γεν. Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κα Δήμητρα Λυγούρα και τους συνεργάτες και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ, η Αντιδήμαρχος κα Ευγενία Χαλκιά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών» κ. Γιάννης Λυγνός. Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για τα εν εξελίξει και προς δημοπράτηση δημοτικά έργα καθώς και για τον πενταετή στρατηγικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, ενώ συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα της ναυτικής εκπαίδευσης, της άγονης γραμμής Λαγκάδας-Οινουσσών και το αίτημα επαναφοράς των νησιωτικών συντελεστών ΦΠΑ.

 

Ο Δήμαρχος επισήμανε προς την πολιτική ηγεσία ότι έχει καθυστερήσει η υλοποίηση της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων, αν και το ΠΔ 65/2021 έχει ρυθμίσει εγκαίρως τόσο την ίδρυση, όσο και τη λειτουργία της Σχολής. Επίσης αναφέρθηκε στο εκπαιδευτήριο της ΑΕΝ και τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης και κατάθεσης του φακέλου για τη χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου μέσω προαναγγελθείσης προκήρυξης του ΕΣΠΑ Βορ. Αιγαίου.

 

Ο Υφυπουργός κ. Παππάς διαβεβαίωσε για το προσωπικό του ενδιαφέρον για την επιτάχυνση των έργων καθώς και για την προμήθεια των αιτηθέντων δύο πρόσθετων water kiosks, ενώ συνεχάρη για την αποτελεσματική επίλυση του υδρευτικού ζητήματος μέσω των νέων αφαλατώσεων του Δήμου μας.

 

Ακολούθως τιμώντας την ναυτοσύνη των Οινουσσών κατευθύνθηκε προς το μνημείο του Αφανούς Ναύτη με το επίγραμμα «Τίποτ’, αρχόντοι, δεν φελά μονάχα το καράβι» κι ολοκλήρωσε την επίσκεψή συναντώντας τον προϊστάμενο και τους άνδρες του Λιμενικού Σταθμού και την διοίκηση και σπουδαστές της ΑΕΝ Οινουσσών. Μιλώντας στους νέους ναυτίλους επεσήμανε την στήριξη της Κυβέρνησης στους σπουδαστές και σπουδάστριες των ΑΕΝ μέσω των σπουδαστικών επιδομάτων, που διευκολύνουν όσους επιλέγουν το ναυτικό επάγγελμα, ενώ διαβεβαίωσε για την αίσια λύση του εναγώνιου ερωτήματος σχετικά με την ισοτιμία του χορηγούμενου από τις Ακαδημίες πτυχίου.

Κλείνοντας την επίσκεψη του ξεναγήθηκε από τον Διοικητή πλωτάρχη Δημ. Κλουμάση στα εργαστήρια των νεοαποκτηθέντων προσομοιωτών και τόνισε ότι η μέριμνα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι η διαρκής αναβάθμιση των ναυτικών σπουδών και η προσέλκυση σπουδαστών σε ιστορικούς ναυτότοπους, όπως είναι οι Οινούσσες, που θα διδάσκουν την ναυτοσύνη για πολλές ακόμη δεκαετίες.

IMG 6744

Rate this item
(0 votes)