O Δήμος Χίου αυτοκαταργείται δίνοντας υπηρεσίες στην Αναπτυξιακή

By Μαϊος 27, 2024
O Δήμος Χίου αυτοκαταργείται δίνοντας υπηρεσίες στην Αναπτυξιακή

Εσωτερικό «σούσουρο» έχει ξεκινήσει στο Δήμο Χίου, όπου καταγγελίες μιλάνε για πρακτική της νέας δημοτικής αρχής, να «απαξιώσει «σταδιακά τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, αναβαθμίζοντας από την άλλη τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Τριήρης Αναπτυξιακή», μέσα από συνεχείς προγραμματικές συμβάσεις, υπό την πρόφαση της αδυναμίας εκτέλεσης μελετών από την Τεχνική Υπηρεσία.

Όπως σχολιάζουν τοπικές πηγές (Πολίτης Χίου), χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης πρακτικής, είναι οι τελευταίες συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Χίου, στις οποίες, η Τεχνική Υπηρεσία εκπροσωπούμενη από στελέχη της, δηλώνει συνεχώς αδυναμία εκτέλεσης των καθηκόντων της, εισηγούμενη από την άλλη, την παραχώρηση έργου της στον ΑΟΤΑ.

 

Έτσι ανάμεσα στις τελευταίες αποφάσεις, ξεχωρίζουν, η παροχή υπηρεσιών καθαρισμού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς Χίου, η μελέτη του ενιαίου παραλιακού μετώπου Δασκαλόπετρα- Κοντάρι, η μελέτη επέκτασης του ΕΠΑ.Λ. Χίου, η ολοκλήρωση των μελετών εκσυγχρονισμού αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου κ.α..

Κάπως έτσι ήρθαν στο προσκήνιο σενάρια και φόροι για σοβαρό κίνδυνο σταδιακής ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών ενώ η διαχείριση του ΑΟΤΑ χωρίς έλεγχο και εποπτεία από το Δημοτικό Συμβούλιο, λένε ότι μπορεί να οδηγήσει σε ανισομερή κατανομή πόρων.

 

 

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)

newsroom