Σάμος: Χειροτονία Νέου Διακόνου από τον Μητροπολίτη Ευσέβιο

By Μαϊος 28, 2024
Σάμος: Χειροτονία Νέου Διακόνου από τον Μητροπολίτη Ευσέβιο

Σε μια συγκινητική τελετή γεμάτη πνευματικότητα, ο Αναστάσιος Κοκονός χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Σάμου, κ. Ευσέβιο, την Κυριακή του Παραλύτου, 26 Μαΐου.

Η τελετή έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στον Δήμο Αττικής, με πλήθος πιστών να παρακολουθούν με κατάνυξη.

Ο κ. Κοκονός, έγγαμος πατέρας τεσσάρων παιδιών, έρχεται από Λευιτική οικογένεια και από μικρός βυθίστηκε στην αγκαλιά της θρησκείας. Μεγάλωσε με το πρότυπο του αείμνηστου Μητροπολίτη Φλωρίνης, κ. Αυγουστίνου, ενός φλογερού και δυναμικού Ιεράρχη.

Η χειροτονία του κ. Κοκονου αποτελεί επιστέγασμα της αφοσίωσης και της πίστης του. Έχοντας αποκτήσει πτυχίο Θεολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι έτοιμος να υπηρετήσει την Εκκλησία με ζήλο και αφοσίωση.

Ο Μητροπολίτης Σάμου, κ. Ευσέβιος, απευθυνόμενος στον νεοχειροτονημένο διάκονο, του πρόσφερε πολύτιμες συμβουλές και υποθήκες, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του ιερού του καθήκοντος.

 

Μετά την προσεχή χειροτονία του σε πρεσβύτερο, ο κ. Κοκονός θα αναλάβει καθήκοντα εφημέριου σε ενορία της Σάμου, προσφέροντας πνευματική καθοδήγηση και στήριξη στους πιστούς.

Η χειροτονία του κ. Κοκονου αποτελεί ένα χαρμόσυνο γεγονός για την Εκκλησία, σηματοδοτώντας την άφιξη ενός νέου, αφοσιωμένου λειτουργού, έτοιμου να διαδώσει το μήνυμα της πίστης και της αγάπης.

1.jpg

 

2.jpg

 

ΠΗΓΗ

Rate this item
(0 votes)

newsroom