Από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου σε ισχύ η πεζοδρόμηση της Ερμού και του ιστορικού κέντρου της πόλης της Μυτιλήνης

By Ιουνίου 07, 2024
Από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου σε ισχύ η πεζοδρόμηση της Ερμού και του ιστορικού κέντρου της πόλης της Μυτιλήνης

Από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου τίθεται σε ισχύ η πιλοτική πεζοδρόμηση της οδού Ερμού και του ιστορικού κέντρου της Μυτιλήνης, έπειτα από την έγκριση των σχετικών εισηγήσεων από τη Δημοτική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης.

Η πεζοδρόμηση θα έχει ισχύ όλο το 24ωρο και αφορά:

 

1. Την οδό Ερμού από το ύψος της οδού Κορνάρου στην Επάνω Σκάλα έως την οδό Αγίου Θεράποντος. Εξαιρούνται δύο τμήματα στο ύψος της Μητρόπολης και του Γενί Τζαμί, για την εξυπηρέτηση περιοίκων, ενώ θα επιτρέπεται μόνο η διέλευση οχημάτων μεταφορών και ταχυμεταφορών έως τις 10.00 το πρωί. Κατά τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας θα αξιοποιούνται τα σημεία που έχουν οριοθετηθεί αποκλειστικά για τη στάθμευση οχημάτων μεταφορικών κατά μήκος της οδού Π. Κουντουριώτου στην προκυμαία της πόλης.

2. Όλους τους δρόμους του ιστορικού κέντρου όπως αυτό περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως, Αρχιπελάγους, Χίου και Ερμού. Εξαιρούνται, η οδός Ικαρίας στην οποία θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων όλο το 24ωρο και οι οδοί Αθανασίου Μητρέλια και Λαδάδικα στις οποίες θα επιτρέπεται η διέλευση από τις 06:00 έως τις 20.00.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Με την πεζοδρόμηση της οδού Ερμού και του ιστορικού κέντρου της Μυτιλήνης υλοποιείται μια από τις βασικότερες προεκλογικές μας δεσμεύσεις η οποία αφορά σε ένα διαχρονικό αίτημα της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας. Τώρα μένει σε όλους εμάς, στην πολιτεία, σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα και στους πολίτες να σεβαστούμε το μέτρο και να το υπερασπιστούμε, ώστε να έχουμε μια πόλη πιο φιλική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της».

Rate this item
(0 votes)