Σάμος: "Βαποράκια" ετών 23 και 26

By Ιουνίου 12, 2024
Σάμος: "Βαποράκια" ετών 23 και 26

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, -2.037- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), -39,8- γραμμάρια κοκαΐνης, ναρκωτικά χάπια και ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθησαν, χθες (11-06-2024) στην περιοχή του Καρλοβασίου στη Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, δύο (2) άτομα – ημεδαποί (ηλικίας 23 και 26 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της καλλιέργειας δενδρυλλίου κάνναβης, της απείθειας, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

 

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε ο 23χρονος σε δημοτική οδό στην περιοχή του Καρλοβασίου και αρνούμενος να συμμορφωθεί σε υποδείξεις αστυνομικών ενόψει επικείμενου ελέγχου, τράπηκε σε φυγή.

 

Όταν ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) βάρους -51- γραμμαρίων και πτυσσόμενο μαχαίρι (σουγιά) μήκους -15- εκατοστών.

 

Σε έρευνα που ακολούθησε, σε οικία όπου διαμένουν ο 23χρονος και ο 26χρονος στην παραπάνω περιοχή, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν:

  • ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) συνολικού βάρους -1.986- γραμμαρίων,
  • ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους -39,8- γραμμαρίων,
  • ποσότητα μεθαμφεταμίνης βάρους -24- γραμμαρίων,
  • -98- ναρκωτικά χάπια (ecstasy),
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • αυτοσχέδιο τσιγάρο με μείγμα καπνού και κάνναβης και
  • σπόροι κάνναβης.

 

Κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες κατείχαν από κοινού τις ναρκωτικές ουσίες, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής.

 

Οι προαναφερόμενες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τα χάπια, το αυτοσχέδιο τσιγάρο, οι σπόροι κάνναβης, η ζυγαριά ακριβείας, δύο (2) κινητά τηλέφωνα, καθώς και το χρηματικό ποσό των -175- ευρώ που είχε στην κατοχή του ο 23χρονος, κατασχέθηκαν.

 

Κατά την εξέλιξη των ερευνών για την υπόθεση, εντοπίστηκε σε δασική τοποθεσία στην περιοχή «Κοντακαίικα» στη Σάμο, δενδρύλλιο κάνναβης σε γλάστρα, που όπως διακριβώθηκε καλλιεργούσε ο 26χρονος, το οποίο κατασχέθηκε.

 

Από την πώληση των παραπάνω ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, εκτιμάται ότι θα αποκομίζονταν χρηματικά ποσά ύψους -35.000- ευρώ περίπου.

 

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου.

Rate this item
(0 votes)