Για κολύμπι στα απόκοσμα Μαύρα Βόλια στη Χίο

By Ιουνίου 15, 2024
Για κολύμπι στα απόκοσμα Μαύρα Βόλια στη Χίο

Δεν φεύγεις από το νησί, αν δεν έχεις επισκεφτεί πρώτα τη φημισμένη παραλία του

Στην Ελλάδα θα συναντήσεις αρκετές παραλίες «τοποθετημένες» σε ένα απόκοσμο τοπίο που τις κάνει να ξεχωρίζουν και το κολύμπι σε αυτές να είναι μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Και μία από αυτές τις απόκοσμες παραλίες, είναι και τα φημισμένα Μαύρα Βόλια στην Χίο.

Η απόκοσμη παραλία του νησιού που προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνία της χώρας, βρίσκεται στο νότιο τμήμα και μόλις λίγα λεπτά απόσταση από τον γραφικό ψαροχώρι, Εμπορειό. Είναι γνωστή με την ονομασία Μαύρα Βόλια, αλλά οι Χιώτες την αποκαλούν και Μαύρο Γιαλό.

Τα μαύρα βόλια της παραλίας είναι τα μεγάλα αυτά μαύρα βότσαλά της, που δημιουργήθηκαν μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Ψάρωνας, στο οποίο και οφείλει την άγρια και τόσο συναρπαστική όψη της. Τα Μαύρα Βόλια είναι στην πραγματικότητα όχι μία παραλία αλλά τρεις, η μία δίπλα στην άλλη, τρεις διαδοχικοί όρμοι με σκούρα νερά και πίσω απότομα ψηλά βουνά, να στέκουν αγέρωχα και επιβλητικά στην πλάτη του επισκέπτη.

Το κολύμπι στο σεληνιακό τούτο τοπίο, θα σας μείνει σίγουρα αξέχαστο. Όπως αξέχαστο θα σας μείνει και το ηλιοβασίλεμα, με τα απίστευτα χρώματα που «λούζουν» την παραλία, προσφέροντας μία υπέροχη εμπειρία.

 

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 1

2

Rate this item
(0 votes)