Έλυσε το πρόβλημα ο Δήμος Λήμνου μετά την Αδιαφορία της Περιφέρειας.

By Οκτωβρίου 13, 2022
Έλυσε το πρόβλημα ο Δήμος Λήμνου μετά την Αδιαφορία της Περιφέρειας.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ο Δήμος Λήμνου γνωστοποιεί ότι ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης με σημερινή του απόφαση ενέκρινε την επιχορήγηση του Δήμου Λήμνου μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος επεξεργασίας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, σε συνέχεια της χθεσινής συνάντηση με τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά, όπου συζητήθηκαν γενικότερα θέματα αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.

Ο Δήμος Λήμνου υπέβαλε πρόσφατα το σχετικό αίτημα επιχορήγησης προς τη Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, ώστε να εγκατασταθεί σύστημα επεξεργασίας νερού και στον οικισμό της Νέας Κούταλης, που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στο συνολικό έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων επεξεργασίας νερού για τις ανάγκες υδροδότησης του Δήμου Λήμνου», προϋπολογισμού 1,078 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η επιχορήγηση που προβλέπεται στην απόφαση της Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής θα προέλθει από τις πιστώσεις του έργου «Υδροδότηση Άνυδρων νησιών και Έργα Βελτίωσης Υποδομών Ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων  έτους 2022 της Γ.Γ., με φορέα υλοποίησης και υπόλογο διαχειριστή τον Δήμο Λήμνου.

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης ευχαριστεί θερμά τον Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του Δήμου Λήμνου και την έγκριση της επιχορήγησης, που θα επιτρέψει την ενίσχυση του έργου της επεξεργασίας νερού και την καλύτερη κάλυψη των αναγκών υδροδότησης του νησιού.

Rate this item
(0 votes)