Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Εκνευρισμός στο επιτελείο Μουτζούρη...

By Μαϊος 14, 2023
Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Εκνευρισμός στο επιτελείο Μουτζούρη...
Ιδιαίτερος εκνευρισμός και ανησυχία υπήρξε την τελευταία εργάσιμη ημέρα στη Νομαρχία, μετά τα όσα έγιναν κατά την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λέσβο.
Από την Πέμπτη, παραμονή της άφιξης του Πρωθυπουργού, μέσα που πρόσκεινται στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη είχαν διαρρεύσει ότι ο περιφερειάρχης θα συνοδεύει τον πρόεδρο της ΝΔ σε όλα τα σημεία όπου θα επισκεπτόταν. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει. Χωρίς κανένα ίχνος ντροπής και αξιοπρέπειας χώθηκε και ακολουθούσε από πίσω τον Πρωθυπουργό, αποζητώντας για προσοχή. Και σαν μην έφτανε αυτό, μαζί του είχε σύζυγο, αντιπεριφερειάρχη και Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου.
Όλα αυτά, ενώ είχε εισπράξει "ΟΧΙ" από το επιτελείο Μητσοτάκη για να εκφωνήσει λόγο εντός των πρώην εγκαταστάσεων του ΚΥΤ Μόριας, την ίδια ώρα που είχε απαγορευτεί να είναι στον χώρο υποδοχής του αεροδρομίου. Να θυμίσω πως την τελευταία μέρα του 2020, όταν και πραγματοποιηθεί η τελευταία επίσκεψη Μητσοτάκη στο νησί, ο Κ. Μουτζούρης επέλεξε να απουσιάζει.
Το περιβάλλον Μουτζούρη είχε άλλες δύο άτυχες στιγμές κατά την πεντάωρη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί. Η μια ήταν στην εκδήλωση που έλαβε μέρος στο πρώην στρατόπεδο της Μόριας. Εκεί, παρόλο που δεν είχε γίνει δεκτό το αίτημα του όπως ανέφερα παραπάνω, ήταν εκεί συν γυναιξί. Η σύζυγος, λοιπόν, επιβεβαίωσε τον τίτλο της κακομαθημένης αφού προκάλεσε επεισόδιο με τους ανθρώπους ασφαλείας γιατί δεν υπήρχε καρέκλα για εκείνη. Και φαντάζεστε τι ακολούθησε...
Η δεύτερη στιγμή ήταν έναντι της στοάς Βεκρέλη, στην ομιλία του Κ. Μητσοτάκη. Σαν φτωχοί συγγενείς, είχαμε άλλη μια αποκαθήλωση των ανταρτών, είχαμε κυβιστήσεις. Ο Μουτζούρης, ο άλλοτε πρωτομάστορας και σημαιοφόρος του λαβάρου της επανάστασης στην Καράβα, μαζί με τα πρωτοπαλίκαρα του μεταμφιέστηκαν σε νεοδημοκράτες, όψιμοι γενίτσαροι στάθηκαν κάτω από την εξέδρα του προέδρου της ΝΔ. Οι παρευρισκόμενοι σάστισαν, οι παλιοί σύντροφοι και βετεράνοι Καραβομάχοι έξω φρενών.
Δούρειος Ίππος
Rate this item
(0 votes)