Η νέα εποχή Κασσελάκη αρχίζει στον ΣΥΡΙΖΑ (vid)

By Σεπτεμβρίου 25, 2023
Η νέα εποχή Κασσελάκη αρχίζει στον ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Νέα σελίδα ανοίγει στην διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική σκηνή. Σήμερα το τετ-α-τετ Τσίπρα - Κασσελάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία της Κουμουνδούρου, μετά την καθαρή νίκη που πέτυχε στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, και πλέον αναλαμβάνει το «τιμόνι» και την πορεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη στο γραφείο του στη Βουλή στις 12 σήμερα το μεσημέρι.

 

 

Η ολοκλήρωση του επαναληπτικού γύρου της εσωκομματικής κάλπης για την νέα ηγεσία της Κουμουνδούρου ανέδειξε νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον Στέφανο Κασσελάκη με ποσοστό 56,6% έναντι ποσοστού 43,3% που συγκέντρωσε η Έφη Αχτσιόγλου. Το καθαρό ποσοστό της πρωτιάς Κασσελάκη δίνει την δυνατότητα στον νέο πρόεδρο του κόμματος να υποστηρίξει την ηγεσία του αλλά και του προσφέρει μια στέρεη βάση για τις αλλαγές που θα προτείνει στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Όπως όλα δείχνουν για την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος έπαιξε καθοριστικό ρόλο η διατήρηση και αύξηση της δυναμικής που έδειξε από νωρίς η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία «πάτησε» στη λογική μιας διαφορετικής πρότασης από τα μέχρι σήμερα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ. Τον δικό τους ρόλο έπαιξαν και οι στηρίξεις που παρουσιάστηκαν την επόμενη της πρώτης κάλπης.

 

Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε την στήριξη του Νίκου Παππά ενώ φαίνεται πως έλαβε, εντέλει, και επιπλέον ενίσχυση συνολικά στο εκλογικό σώμα που πήγε στις εσωκομματικές κάλπες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στέφανος Κασσελάκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Νίκο Παππά που, όπως είπε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του έξω από το κτίριο της Κουμουνδούρου, «την τελευταία εβδομάδα υπήρξε συνεργάτης», ενώ τον κάλεσε δίπλα του στην εξέδρα από την οποία απηύθυνε την ομιλία του.

 

Στην απέναντι πλευρά η Έφη Αχτσιόγλου διατήρησε την δυναμική των ποσοστών που κατέγραψε στον πρώτο γύρο της κάλπης, έλαβε την στήριξη των ψηφοφόρων που είχαν επιλέξει υπέρ της υποψηφιότητας Τσακαλώτου, ωστόσο, το τελικό ποσοστό δεν ανέτρεψε τους συσχετισμούς του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών. Σημειώνεται όμως πως το τελικό αποτέλεσμα που κατέγραψε η Έφη Αχτσιόγλου την καθιστά ως ένα διακριτό πόλο εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

ΠΗΓΗ

 

Rate this item
(0 votes)