Συμμαχία Πολιτών: Σε απέραντο σκουπιδότοπο έχει καταντήσει ο Δήμος Δυτικής Σάμου

By Ιουλίου 24, 2024
Συμμαχία Πολιτών: Σε απέραντο σκουπιδότοπο έχει καταντήσει ο Δήμος Δυτικής Σάμου

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Σε απέραντο σκουπιδότοπο έχει καταντήσει ο Δήμος Δυτικής Σάμου μετά την απόφαση της σημερινής δημοτικής αρχής να απαγορεύσει στους δημότες της να μεταφέρουν και να εναποθέτουν κλαδιά και υπολείμματα αδρανών υλικών σε συγκεκριμένο χώρο του Δήμου, πίσω από τις αποθήκες στο Φουρνιώτικο ρέμα, από όπου γινόταν η μεταφόρτωση και η μεταφορά τους με ευθύνη του Δήμου.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη απόφαση πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος, με δικά του μέσα και έξοδα, να μεταφέρει τα απορρίμματα αυτά στο μοναδικό ΧΥΤΑ του νησιού στην Ανατολική Σάμο.

Αυτό φυσικά δεν λειτούργησε ποτέ, με αποτέλεσμα να ¨πετάει΄΄ ο καθένας όπου βρει τα απορρίμματά του και να γεμίσουν τα ρέματα και οι πλαγιές κάθε λογής σκουπίδια.

Παράλληλα δημιουργήθηκαν και μικρές αυθαίρετες χωματερές σε πολλά σημεία εν γνώση της δημοτικής αρχής. Το φαινόμενο αυτό, πέρα της αισθητικής και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης αποτελεί υγειονομική βόμβα αλλά και τεράστιο κίνδυνο πυρκαγιάς μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου.

Η θέση της δημοτικής αρχής για το πρόβλημα αυτό έρχεται να αποτυπωθεί με δήλωση του καθ’ ύλην αρμόδιου αντιδημάρχου στα προσφιλή του μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι “κακώς τα πετούν οι πολίτες όπου βρουν αλλά εμείς όμως τα μαζεύουμε τακτικά”.

Πρακτικοί άνθρωποι! Τι να πει κανείς;

Εμείς εκείνο που λέμε και ζητάμε είναι να επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Β.Α. αλλά και η Πυροσβεστική υπηρεσία πριν επέμβει η Δικαιοσύνη.

Πριν κινδυνεύσουν ζωές και περιουσίες συμπολιτών μας, πριν ο Δήμος μας καταντήσει σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

Φωτογραφία Αρχείου samostimes περιοχή Δυτικής Σάμου

Rate this item
(0 votes)