Σάμος : Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων: Νέες αποφάσεις του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας

By Αυγούστου 06, 2024
Σάμος : Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων: Νέες αποφάσεις του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας

Με απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, ανακοινώθηκε η διάθεση στρατιωτικού ιατρού με ειδικότητα «Χειρουργός Ουρολόγος» στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Ο εν λόγω αξιωματικός θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο νοσοκομείο μία φορά το μήνα για τους επόμενους 30 μήνες, ενισχύοντας την ιατρική φροντίδα στο νησί.

Παράλληλα, ο κ. Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε την απόσπαση ενός οπλίτη θητείας, πτυχιούχου Ιατρικής, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης. Ο οπλίτης θα καλύψει τις ιατρικές ανάγκες της περιοχής έως τις 31 Αυγούστου 2024.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Κεφαλογιάννης, δήλωσε σχετικά:

«Η συμπόρευση των Ενόπλων Δυνάμεων με την κοινωνία είναι ιστορικά αναγνωρισμένο και αναπότρεπτο γεγονός. Με αίσθημα ευθύνης, συνεχίζουμε να ενισχύουμε έμπρακτα τη Δημόσια Υγεία, διασφαλίζοντας την ευημερία των συμπολιτών μας και την ισότιμη πρόσβασή τους στο έννομο αγαθό της ιατρικής περίθαλψης.»

Με τις συγκεκριμένες ενέργειες, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του για συνεχή υποστήριξη των δημόσιων δομών υγείας και την ενίσχυση της υγειονομικής κάλυψης σε περιοχές με αυξημένες ανάγκες.

Rate this item
(0 votes)

newsroom