Πρωτόγνωρα μέτρα περιορισμού χρήσης νερού σε όλη της Λέσβο και πρόστιμα από ΔΕΥΑΛ

By Σεπτεμβρίου 08, 2024
Πρωτόγνωρα μέτρα περιορισμού χρήσης νερού  σε όλη της Λέσβο και πρόστιμα από ΔΕΥΑΛ

Αναδημοσίευση

Νέα λίστα εξέδωσε η εταιρεία ύδρευσης με απαγόρευση ποτίσματος, πλυσίματος αυτοκινήτων, ντουζ στην παραλία και γέμισμα πισίνας. Συνεργεία της ΔΕΥΑΛ θα ελέγχουν την τήρηση των μέτρων σε όλη τη Λέσβο

Στενεύουν ακόμη περισσότερα τα περιθώρια των υδάτινων πόρων στη Λέσβο με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑΛ να προχωρά μετά τις πρώτες ανακοινώσεις για μείωση της πίεσης του νερού στο δίκτυο της Μυτιλήνης, σε νέα δραστικά μέτρα τα οποία αφορούν ολόκληρο το νησί και σχετίζονται με την απαγόρευση χρήσης του νερού για άδρευση, πότισμα και πλύσιμο αυτοκινήτων. Μάλιστα στερεύουν και τα ντουζ στις παραλίες κι όλα αυτά τη στιγμή που οι υψηλές θερμοκρασίες επιμένουν και οι ανάγκες για χρήση νερού στα σπίτια και τις επιχειρήσεις είναι πολύ αυξημένες.
Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώνει η εταιρεία έχουν ως εξής:

Αναστολή όλων των μη υδρευτικών χρήσεων των δημοτικών παροχών (άρδευση, αναψυχή, κλπ).
Απαγόρευση χρήσης νερού ύδρευσης για ΜΗ βασικές χρήσεις πχ πλύσιμο αυτοκινήτων, αυλών ή κοινόχρηστων χώρων.
Απαγόρευση πλήρωσης των κολυμβητικών δεξαμενών ιδιωτικής χρήσης με νερό από το δίκτυο υδροδότησης της ΔΕΥΑΛ.
Απαγόρευση χρήσης των κοινόχρηστων ντουζ στις παραλίες.

Συνίσταται στους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και καταστημάτων εστίασης να γίνεται ενημέρωση στους επισκέπτες για περιορισμό της κατανάλωσης νερού.

Συνεργεία της ΔΕΥΑΛ θα ελέγχουν την εφαρμογή των παραπάνω και σε περίπτωση μη τήρησής τους, θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό Ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ όπως επιβολή προστίμου κ.α..

ΠΗΓΗ stonisi.gr

Rate this item
(0 votes)

newsroom