AegeanReport - Με αγάπη για το Βόρειο Αιγαίο! Ειδήσεις, παράδοση, πολιτική, καλλιτεχνικά, πολιτισμός.
Η χιώτικη κουζίνα χαρακτηρίζεται από την ποικιλία γεύσεων, αρώματα μαστίχας και μοναδικές τοπικές συνταγές που συνδυάζουν παραδοσιακά και μεσογειακά στοιχεία. Εδώ είναι μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα και προϊόντα της κουζίνας της Χίου:
Παραδοσιακά Πιάτα της Χίου:
Μασουράκια: Σπιτικά μακαρόνια γεμιστά με κιμά ή τυρί, ψημένα στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και τυρί.
Ψαρόσουπα: Η Χίος, ως νησί, έχει πλούσια παράδοση στη μαγειρική με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Η ψαρόσουπα είναι ένα χαρακτηριστικό πιάτο με φρέσκα ψάρια και λαχανικά.
Κολοκυθοκεφτέδες: Μικρά τηγανητά κεφτεδάκια από τριμμένο κολοκύθι, μυρωδικά και τυρί, σερβιρισμένα με γιαούρτι.
Χιώτικα μαγειρευτά: Κλασικά μεσογειακά φαγητά όπως γεμιστά, μουσακάς και παστίτσιο, φτιαγμένα με τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερες παραλλαγές.
Δύο μάγειρες από διαφορετικά πόστα, δύο συνταγές, μία ταυτότητα. Γεύση από Χίο..
Μπορεί η γαστρονομία να μην είναι ο κύριος λόγος να επισκεφτείς ένα μέρος αλλά είναι ένας λόγος που θα το αγαπήσεις περισσότερο.
Ετοιμαζόμαστε να εμφανιστούμε πανέτοιμοι με δύο χιώτικες προτάσεις με βάση τα χιώτικα μας ψάρια στο φεστιβάλ Ψαριού στην Κονστάνζα της Ρουμανίας προβάλλοντας το νησί μας τόσο τουριστικά όσο και γαστρονομικά.
Ακολουθήστε μας γιατί έρχονται σύντομα σε βίντεο δύο συνταγές με γεύση Χίου.