Εκκίνηση εργασιών ανακατασκευής δημοτικών οδών στη Μυτιλήνη από τον Δήμο

By Οκτωβρίου 22, 2024
Εκκίνηση εργασιών ανακατασκευής δημοτικών οδών στη Μυτιλήνη από τον Δήμο

Ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη 22 Οκτωβρίου οι εργασίες ανακατασκευής δημοτικών οδών στην πόλη της Μυτιλήνης αρχής γενομένης από την οδό Ζωοδόχου Πηγής από την είσοδο της πόλης έως τη διασταύρωση με την οδό Αεροπόρου Γιανναρέλλη.

Ήδη σήμερα έγινε απόξεση στην μία πλευρά του οδοστρώματος, και αύριο θα πραγματοποιηθεί στην άλλη πλευρά, πριν ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση, η οποία εκτός απροόπτου αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 26 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εργασίες στις οδούς:

  • Θεοφίλου Χατζημιχαήλ (σε δύο φάσεις α) από την οδό Κυκλάδων έως την άνοδο της Ηλ. Βενέζη και β) από την κάθοδο της Ηλ. Βενέζη έως την Κασσιανής)
  • Βύρωνος Καραπαναγιώτη (από το ύψος μαρίνας έως τη διασταύρωση με Ε. Βοστάνη)
  • Οικονόμου Τάξη (τμήμα από Θουκιδίδου έως Αναπαύσεως)

Υπενθυμίζεται, ότι οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο έργου συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Μυτιλήνης, και στο οποίο περιλαμβάνονται επίσης οι παρακάτω οδοί:

  • Αγ. Ειρήνης από την οδό Καβέτσου έως την οδό Ε. Βοστάνη
  • 8ης Νοεμβρίου από το παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο έως την οδό Σκρα
  • Χρυσομαλλούσης από την διασταύρωση με την οδό Ε. Βοστάνη έως και την εκκλησία Παναγίας Χρυσομαλλούσας
  • Ευστρ. Βοστάνη από την διαστάυρωση με την οδό Β. Καραπαναγιώτη έως την οδό Θεοφίλου Χατζημιχαήλ στα τμήματα που απαιτούν βελτίωση βατότητας
  • Θεοκρίτου από την πλατεία Αλυσίδας έως τον Πλάτανο
  • Θουκυδίδου από την οδό Οικονόμου Τάξη έως την οδό Χρυσομαλλούσης

Καθώς και παράδρομοι της Αεροπόρου Γιανναρέλλη που επιβαρυνθήκαν κατά την εκτέλεση του έργου κατασκευής αγωγού ομβρίων υδάτων της Λαγκάδας και πρέπει να αποκατασταθούν, όπως επίσης και άλλα σημεία όπου απαιτούνται μικροπαρεμβάσεις.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Οι παρεμβάσεις ανακατασκευής δημοτικών οδών της Μυτιλήνης είναι απολύτως απαραίτητες, καθώς η φθορά του χρόνου είναι εμφανής σε πολλούς δρόμους της πόλης μας. Όπως απαραίτητο είναι να κάνουμε όλες και όλοι λίγες ημέρες υπομονή, να ακολουθούμε τις υποδείξεις και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα».

 



Rate this item
(0 votes)