Στη Χίο πλέκουν γάντια και σκουφιά για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία (vid)

By Φεβρουαρίου 19, 2023
Στη Χίο πλέκουν γάντια και σκουφιά για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία (vid)

Οι ανάγκες για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία είναι τεράστιες, καθώς οι άνθρωποι εκεί προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Στη Χίο έχει ξεκινήσει μία πολύ ιδιαίτερη προσπάθεια καθώς μία ομάδα γυναικών έχει ξεκινήσει να πλέκει εδώ και αρκετές ημέρες σκουφιά, κασκόλ και γάντια στους πληγέντες.

Με το σύνθημα «Πλέξε κι εσύ μαζί μας, ζέστανε έναν συνάνθρωπό μας», η συγκεκριμένη προσπάθεια δείχνει την αλληλεγγύη, που επιδεικνύουν οι άνθρωποι, που πριν λίγο καιρό ανησυχούσαν για θέματα ειρήνης.

«Είμαστε γυναίκες από τη Χίο, είμαστε οι ίδιες γυναίκες, που πριν ένα μήνα ανησυχούσαμε για τα θέματα ειρήνης. Όταν όμως βλέπεις δίπλα σου τόσο πόνο, νιώθεις ότι πρέπει να συμμετέχεις, να κάνεις κάτι, ουσιαστικά εμείς αυτό κάναμε, αυτό μπορούσαμε. Πλέκουμε και θα τα στείλουμε σε Συρία και Τουρκία. Πέρα από την όποια χρηστική αξία των πλεκτών, που είναι όλα πλεγμένα με πολλή αγάπη, το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να εκφράζεις την αλληλεγγύη σου στον πόνο του διπλανού σου, ανεξάρτητα από το χρώμα, τη θρησκεία, το επάγγελμα, τις επιλογές, που κάνει ο καθένας στη ζωή του», δήλωσε στην ΕΡΤ3 η δασκάλα πλεξίματος, Κυριακή Χατζαντωνάκη.

 

 

 

ΠΗΓΗ ertnews.gr

Rate this item
(0 votes)