Χίος: Μέχρι την 1η Ιουνίου η έγκριση για Μεστά από το υπουργείο Ναυτιλίας

By Μαρτίου 17, 2023
Χίος: Μέχρι την 1η Ιουνίου η έγκριση για Μεστά από το υπουργείο Ναυτιλίας

Ο λιμενάρχης Χίου άνοιξε μια πόρτα που δεν ήξερε (;) πού οδηγούσε, ανατρέποντας – με τον ισχυρισμό του περί ακαταλληλότητας του κεντρικού λιμανιού του νησιού – πλήρως την οικονομική και κοινωνική ζωή της Χίου, χιλιάδων πολιτών και επιχειρηματιών, που αναγκάζονται να τρέχουν στην άλλη άκρη του νησιού, στον λιμένα των Μεστών, για μακρύ χρονικό διάστημα μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Όπως έγινε γνωστό η αρμόδια διεύθυνση θαλασσίων συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας ενέκρινε το αίτημα της εταιρείας Attica κι έτσι τα πλοία της στο εξής θα προσεγγίζουν μόνον το λιμάνι των Μεστών, θέτοντας σε ιδιότυπη καραντίνα το λιμάνι της Χίου.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα τροποποίησης των δρομολογίων για την προσέγγιση των πλοίων στα Μεστά έχει ως εξής:

– Διαγόρας έως 11 Απριλίου 2023.

– Νήσος Ρόδος έως 11 Απριλίου 2023.

– Νήσος Μύκονος έως 1η Ιουνίου 2023.

– Νήσος Σάμος έως 31 Μαΐου 2023.

Το πρόγραμμα αυτό είναι το μέχρι στιγμής εγκεκριμένο και είναι πιθανόν να μεταβληθεί ανάλογα με τις εξελίξεις, δηλαδή να έρθει νωρίτερα αν κριθεί κατάλληλο (sic) το λιμάνι της Χίου ή να παραταθεί και για το υπόλοιπο καλοκαίρι αν κριθεί ότι πρέπει να ληφθούν κάποια πρόσθετα μέτρα.

Προς τούτο έχει φτάσει σήμερα, Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, στη Χίο κλιμάκιο από την επιθεώρηση λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο και θα εξετάσει όλα τα δεδομένα ασφαλείας του λιμανιού και θα προτείνει τυχόν διορθωτικά μέτρα.

 

 

ΠΗΓΗ astraparis.gr

Rate this item
(0 votes)