Εργαζόμενοι Περιφέρειας Β. Αιγαίου: O περιφερειάρχης συγκροτεί κατά το δοκούν τα εκλογικά συνεργεία

By Ιουνίου 12, 2023
Εργαζόμενοι Περιφέρειας Β. Αιγαίου: O περιφερειάρχης συγκροτεί κατά το δοκούν τα εκλογικά συνεργεία

Στην καταγγελία ότι ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου συγκροτεί εκλογικά συνεργεία «σύμφωνα με τις επιθυμίες της εκλογικής του πελατείας» προέβη ο Σύλλογος των Εργαζομένων της Περιφερειακών Ενοτήτων Λέσβου και Λήμνου.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου αποφασίζει κατά το δοκούν και σύμφωνα με τις επιθυμίες της εκλογικής του πελατείας και διαχωρίζοντας τους υπαλλήλους σε αρεστούς και μη, για τη συγκρότηση των εκλογικών συνεργείων.

Εντάσσει στα εκλογικά συνεργεία υπαλλήλους που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα επί της εκλογικής διαδικασίας και αποκλείει υπαλλήλους που έχουν ex officio (σύμφωνα με τις οργανικές διατάξεις).

Ο Σύλλογος εργαζομένων των υπαλλήλων των ΠΕ Λέσβου και Λήμνου μεριμνά μόνο για τα συμφέροντα του κλάδου του Προέδρου του και επιτυχημένα πρέπει να του αναγνωρίσουμε, αφού ο Πρόεδρος κατάφερε να ενταχθούν στα εκλογικά συνεργεία το σύνολο των οδηγών της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου.

Επειδή όμως, η παραλαβή, συσκευασία (κοινώς τσουβάλιασμα – πακετάρισμα) και διάθεση του εκλογικού υλικού (υπάλληλοι των Δήμων παραλαμβάνουν τους εκλογικούς σάκους από την Περιφέρεια, δεν εμπλέκονται οι οδηγοί της Περιφέρειας) σαφέστατα δεν αποτελεί κύρια και βασική απασχόληση του εκλογικού συνεργείου, αλλά ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, κυρίαρχο και σημαντικό καθήκον αποτελεί η διοικητική μέριμνα προπαρασκευής, διεξαγωγής, συγκέντρωσης, μετάδοσης και έκδοσης αποτελεσμάτων, προμηθειών, εκκαθάρισης κλπ, (για το λόγο αυτό οι συμμετέχοντες μέχρι τώρα, προέρχονται κατά προτεραιότητα από τις Διευθύνσεις Διοικητικού – Οικονομικού και Πληροφορικής στη βάση των αρμοδιοτήτων που προβλέπονται από τον οργανισμό και τις εγκύκλιες οδηγίες της εκλογικής διαδικασίας.
Πρωτόγνωρο γεγονός για όλες τις περιφέρειες της χώρας να αποκλείονται ή να παζαρεύονται οι υπάλληλοι που ex officio φέρουν την ευθύνη της εκλογικής διαδικασίας για να μοιραστούν «δωράκια» στους εκλεκτούς και μοναδικό και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ιστορικά να αποκλείονται οι υπάλληλοι που έχουν την αρμοδιότητα διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας.

Τακτική που βεβαία δεν ακολουθείται στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες, αφού εκεί οι οικείοι Αντιπεριφερειάρχες δεν υπέκυψαν στις πιέσεις και αναγνώρισαν την ιδιαίτερη ευθύνη που έχουν οι υπάλληλοι τω Διευθύνσεων Διοικητικού-Οικονομικού, λόγω της συγκεκριμένης υπηρεσιακής τους ιδιότητας.
Φαιδρότητα θα προκαλούσε, αν δεν ήταν θλιβερό από μόνο του, το γεγονός ότι εν έτει 2023, στην εποχή της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, εκβιάζονται οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Διοικητικού-Οικονομικού ΠΕ Λέσβου, πως είτε θα μοιραστούν το εκλογικό επίδομα με άλλους συναδέλφους είτε δε θα συμπεριληφθούν στα εκλογικά συνεργεία. Όταν δε αντιπαραβάλλεται το επιχείρημα, πως σε τέτοια περίπτωση δεν θα εργαστούν για την εκλογική διαδικασία, τους αντιτείνουν το πέλεκυ της πειθαρχικής δίωξης. Σε όσους όμως από τους υπαλλήλους εκβιάζουν ότι δε θα ασκούν τα συνήθη υπηρεσιακά τους καθήκοντα αν δε συμπεριληφθούν στα εκλογικά συνεργεία, τότε υποκύπτουν….

 

 

 

 

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Rate this item
(0 votes)