Ποιοι στηρίζουν από ΣΥΡΙΖΑ Μουτζούρη;;;

By Αυγούστου 07, 2023
Ποιοι στηρίζουν από ΣΥΡΙΖΑ Μουτζούρη;;;

Γράφει ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, Οικονομολόγος, Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ βρέθηκε απροετοίμαστος στο θέμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και πρέπει μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια να επιλέξει τα πρόσωπα που θα στηρίξει. Μια διαδικασία επείγουσα, επίπονη και πιεστική. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι σε κάποιες περιπτώσεις να εκδηλώνεται πολιτικός παραλογισμός και να υπάρχουν προτάσεις για τερατογενέσεις.

 

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όπου ο ΣΥΡΙΖΑ, για πολλούς και διάφορους λόγους, δυσκολεύεται να προτείνει κάποιον δικό του υποψήφιο. Και ξαφνικά έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία επιστολή επτά μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, (η όγδοη υπογραφή μπήκε χωρίς τη συναίνεση του στελέχους που φαίνεται να υπογράφει), ανάμεσα τους και ενός μέλους της νυν Κεντρικής Επιτροπής και δύο μελών του συντονιστικού της οργάνωσης της Μυτιλήνης.

 

Η επιστολή είχε αποδέκτη τον τομέα αυτοδιοίκησης του κόμματος. Στην επιστολή υπάρχει «μια πρόταση ρεαλιστική», να στηριχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο νυν περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

 

Σύμφωνα με την επιστολή ο κ, Μουτζούρης έχει πολιτική καταγωγή καραμανλική: «Καραμανλική η πολιτική του ταυτότητα». Το σκεπτικό της επιστολής επικεντρώνεται στο ότι τυχόν επικράτηση του Κώστα Μουτζούρη θα είναι πλήγμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχρισε και στήριξε με αστραπιαία επίσκεψη του στη Λέσβο, ως επίσημο υποψήφιο της ΝΔ για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τον Αλκιβιάδη Στεφανή.

 

«Ο κ. Μητσοτάκης θα στραπατσαριστεί και θα υποστεί μια μεγαλειώδη ήττα με σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις. Προτείνουμε τη στήριξη της υποψηφιότητας Μουτζούρη αφού οποιαδήποτε άλλη λύση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με τις συγκεκριμένες συνθήκες, θα καταδικάσει το κόμμα σε περιθωριοποίηση για τα επόμενα χρόνια.». Η απλοϊκή και απολιτική λογική της επιστολής ότι ο εχθρός του εχθρού μου είναι δικός μου φίλος.

 

Ο προτεινόμενος από το ένα τρίτο της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, νυν περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, είναι εμβληματικό πρόσωπο και από τους κυριότερους, αν όχι ο κυριότερος εκπρόσωπος της αντιπροσφυγικής-αντιμεταναστευτικής υστερίας που επικράτησε στη Λέσβο τα προηγούμενα χρόνια.

 

Με ακραίες εκδηλώσεις τραμπουκισμών και προπηλακισμών σε βάρος κυρίως αλλοδαπών μελών ΜΚΟ και δημοσιογράφων. Και με καταιγισμό υβρεολογίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για όσους είχαν διαφορετική άποψη. Οι ακροδεξιές ομάδες που ήταν υπεύθυνες γι’ αυτό το κλίμα τρομοκρατίας, ήταν από τους κυριότερους υποστηρικτές -και τα απομεινάρια τους είναι ακόμα- του κυρίου Μουτζούρη.

 

Ο αντιπροσφυγικός παροξυσμός που επικρατούσε ήταν ο κυριότερος λόγος που ο κύριος Μουτζούρης εξελέγη Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κόντρα στην τότε επίσημη υποψηφιότητα της ΝΔ που ήταν η κυρία Χριστιάνα Καλογήρου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, είχε κατατεθεί μήνυση σε βάρος του κυρίου Μουτζούρη από το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων για ρατσιστικές αναφορές.

 

Είναι απορίας άξιο πώς όλα αυτά τα ξέχασαν, ή δεν τα έλαβαν υπόψη τους τα επτά μέλη της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Λέσβου και στον βωμό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», προτείνουν την υποστήριξη του νυν Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό το θέμα είναι ταυτοτικό. Ουσιαστικά η πρόταση των επτά μελών της Ν.Ε αμφισβητεί την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος της αριστεράς, της προοδευτικής παράταξης, κόμματος που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και είναι σημαντικό, στο επερχόμενο μετά την εκλογή της νέας ή του νέου προέδρου συνέδριο, αυτά τα θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις σχέσεις του κόμματος, με τις έστω καλυμμένες, ακροδεξιές λογικές, να αποσαφηνιστούν και να οροθετηθούν αυστηρά.

 

Πράγματα αυτονόητα, που όμως για μια μερίδα μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο αυτονόητα.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια του να γίνει πολυσυλλεκτικός αγνόησε και ανέχτηκε κάποιες τέτοιες συμπεριφορές. Και προσπάθησε να γίνει συμπαθής σε μια μερίδα της κοινωνίας θάβοντας και στρουθοκαμηλίζοντας με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα

 

Τα αποτελέσματα αυτής της φλου πολιτικής τα εισέπραξε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Kαι τα εισπράττει σήμερα όταν οι οργανώσεις του φτάνουν σε τέτοιο έσχατο επίπεδο αποπολιτικοποίησης. Όπως έδειξε η επιστολή των επτά μελών της Ν.Ε Λέσβου.

 

Είναι ξεκάθαρο ο ΣΥΡΙΖΑ είτε θα υπάρχει ως ΣΥΡΙΖΑ, είτε δεν αξίζει να υπάρχει. Δεν μπορεί να είναι ένας άγευστος χυλός, που όλα τα υλικά είναι αλεσμένα μέσα του, ακόμα και οι υποστηρικτές του κυρίου Μουτζούρη.

 

Rate this item
(0 votes)