Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Οι πολίτες θέλουν να σβήσουν τις μουτζούρες του παρόντος!

By Αυγούστου 23, 2023
Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Οι πολίτες θέλουν να σβήσουν τις μουτζούρες του παρόντος!

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου βρίσκεται στην προτελευταία θέση ανάπτυξης σε σύνολο Περιφερειών που υπάγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το παραπάνω είναι γνωστό σε όλους και δεν χρήζει αμφισβήτησης.

Είναι αλήθεια πως οι κάτοικοι των νησιών, οι περήφανοι ακρίτες, που φυλάνε Θερμοπύλες πάρα τις αντίξοες και πολλές φορές πρωτόγνωρες συνθήκες, επιζητούν εξωστρέφεια, ανάπτυξη και τις ιδιαίτερες πατρίδες τους να βρίσκονται ψηλά. Τι από τα παραπάνω συνέβη τα τελευταία χρόνια;

 

Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή με πρωτεργάτη τον Κώστα Μουτζούρη απέτυχε παταγωδώς. Ήταν εκείνη κι εκείνος ειδικά που καλλιέργησαν μια ατμόσφαιρα "αυτοκρατορίας", "ηγεμονίας" και σε κάποιες των περιπτώσεων ρεβανσισμού σε τόπους όπως η Λήμνος επειδή δεν έτυχε της ανάλογης στήριξης στην κάλπη. Εξάλλου, φαινόμενο ρεβανσισμού είχαμε και προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού με τη γνωστή χειρονομία να μένει χαραγμένη στις μνήμες όλων των πολιτών και ιδίως των κομματικών.

 

Ο Κ. Μουτζούρης με τη γνωστή χειρονομία στην περιοχή του προσαγωγού, απέδειξε σε ποια θέση έχει τόσο τους θεσμούς, όσο και τους κατοίκους των νησιών. Κι ας ζητούσε μετά συγγνώμη ενώπιον του Προέδρου της Κυβέρνησης, των Υπουργών, των ανθρώπων των Επιμελητηρίων και απλών πολιτών, για να πάρει το πολυπόθητο χρίσμα από το κυβερνών κόμμα.

 

Οι πολίτες του Β. Αιγαίου θέλουν εξωστρέφεια, ουσιαστική ανάπτυξη και όχι λεονταρισμούς.

Θέλουν περιφερειάρχη που να πονά τον τόπο, που έχει όρεξη να δώσει κι όχι να πάρει.

Θέλουν περιφερειάρχη που θα δώσει όραμα, ελπίδα, αισιοδοξία και σκληρή δουλειά.

Θέλουν περιφερειάρχη που θα είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με την Κυβέρνηση και θα είναι ισότιμος συνομιλητής της ζητώντας πράγματα για τον τόπο και μόνο.

Θέλουν να σβήσουν τις ανορθογραφίες και τις μουτζούρες του παρόντος!

 

 

Ο εξωστρεφής 

 

Rate this item
(0 votes)