Τραγικό: Δεν βρίσκουν δωμάτια στη Λέσβο οι Έλληνες τουρίστες

By Αυγούστου 05, 2024
Τραγικό: Δεν βρίσκουν δωμάτια στη Λέσβο οι Έλληνες τουρίστες

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Γράφει η

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μικρή κάμψη σε σχέση με πέρυσι παρατηρείται στις αφίξεις επισκεπτών από τον Πειραιά, οι οποίοι αναφέρουν πως δεν βρίσκουν κατάλυμα. Αντίθετα από Βόρεια Ελλάδα η κίνηση είναι πολύ αυξημένη.

Με μεγάλη πληρότητα, η οποία αγγίζει και το 100% έρχονται τις επόμενες ημέρες τα πλοία από Πειραιά και Βόρεια Ελλάδα, Καβάλα και Θεσσαλονίκη στη Λέσβο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος για τις επόμενες 15 ημέρες είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς θέση για να ταξιδέψει στη Λέσβο, ενώ ανύπαρκτη είναι η πιθανότητα εύρεσης καμπίνας και θέσης οχήματος έως και το τέλος Αυγούστου.

Ωστόσο όπως παρατηρεί ο κ. Πίκουλος, φέτος σε σύγκριση με την περσινή χρονιά παρατηρείται μικρή μείωση στις αφίξεις του Αυγούστου από Πειραιά και του Ιουλίου, αφού οι Έλληνες σημειώνει δυσκολεύονται να βρουν κατάλυμα.

«Η ‘κοιλιά’ αυτή παρατηρείται κυρίως στα δρομολόγια του Πειραιά και ακούμε πολλούς τουρίστες να αναφέρουν ότι με πολύ μεγάλη δυσκολία βρήκαν κατάλυμα για να μείνουν στο νησί μας. Κάποιοι άλλοι αναφέρουν ότι είναι ακριβά και σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν την διαμονή τους στο νησί μας.

Τα πλοία τόσο από Πειραιά όσο και από την Βόρεια Ελλάδα έρχονται με πολύ μεγάλη πληρότητα αυτή την εβδομάδα και την επόμενη έως τις 15 Αυγούστου. Μετά όπως κάθε χρόνο αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τους Έλληνες τουρίστες».

Αναφερόμενος στη μείωση της κίνησης Ελλήνων επισκεπτών από Πειραιά ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος αναφέρει ότι ο βασικός λόγος είναι ότι οι επισκέπτες από τη χώρα μας, τις περισσότερες φορές, προσπαθούν να κλείσουν κατάλυμα την τελευταία στιγμή μέσα στον Ιούλιο.

«Είναι δύσκολο όχι μόνο στη Λέσβο φέτος, αλλά και σε όλη την Ελλάδα να βρει κανείς κατάλυμα την τελευταία στιγμή. Ο Αύγουστος θα δοκιμάσει τις αντοχές μας στα καταλύματα της Λέσβου, τα οποία είναι κλεισμένα από Τούρκους και Ευρωπαίους τουρίστες. Φυσικά υπάρχουν ακόμη κάποια μεμονωμένα δωμάτια αν ψάξει κανείς, όμως αυτά είναι πολύ λίγα και εξανεμίζονται όσο περνούν οι μέρες.

Το πρόβλημα της μείωσης επιβατικής κίνησης εμφανίζεται κυρίως στα δρομολόγια του Πειραιά ενώ αντίθετα σε αυτά από τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα, ακόμη και με το ταχύπλοο που είναι πιο ακριβό, υπάρχει μεγάλη πληρότητα από πολύ νωρίς. Θεωρώ πως το γεγονός ότι υπήρξε προγραμματισμός από τις εταιρείες εγκαίρως βοήθησε ώστε πολύς κόσμος να κλείσει εγκαίρως τα εισιτήριά του και τα καταλύματα».

Γενικότερα σημείωσε ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος το γεγονός της αδυναμίας εύρεσης δωματίων τον Αύγουστο, ίσως σημαίνει πως μεγάλο μέρος των επισκεπτών θα προγραμματίσει το ταξίδι τον Σεπτέμβριο που ο καιρός εξακολουθεί να είναι πολύ καλός και οι τιμές στα ξενοδοχεία αρκετά πιο οικονομικές.

Σε κάθε περίπτωση αυτό για το νησί μας είναι πολύ καλό γιατί σημαίνει ότι θα έχουμε παράταση της περιόδου και ένα δυνατό φθινόπωρο εφόσον βοηθήσει και ο καιρός.

Για το φθινόπωρο εξάλλου, οι πληροφορίες που έχουμε, αναφέρουν ότι θα έχουμε και πολλά γκρουπ θρησκευτικού τουρισμού τα οποία λόγω πληρότητας των ξενοδοχείων δεν κατάφεραν να έρθουν μέσα στο καλοκαίρι».

ΠΗΓΗ stonisi.gr

Rate this item
(0 votes)

newsroom